Οι Phoenix Suns είχαν όλες τις βλέψεις να… ολοκληρώσουν αυτό που άφησαν ημιτελές πέρυσι, ωστόσο έπεσαν πάνω στον «μυθικό» Doncic και έμειναν εκτός απ’ τους ημιτελικούς περιφέρειας. Κάπως έτσι, ο σχεδιασμός σιγά σιγά αναμένεται να πάρει μπρος και ήδη οι πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με το πιο «καυτό» καλοκαιρινό θέμα στην ομάδα της Αριζόνα έχουν βγει και δε δείχνουν θετικές.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με το «The Athletic», οι πιθανότητες παραμονής και την επόμενη σεζόν του Deandre Ayton στους «Ήλιους» δεν είναι οι ιδανικές αφού το ν’ αποχωριστεί τους Suns φαίνεται «πιο πιθανό από ποτέ».

Ο 23χρονος σέντερ δεν τα βρήκε με την ομάδα του Φοίνιξ για πρόωρη επέκταση συμβολαίου τον Οκτώβρη και, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας, ο Ayton… καλοβλέπει την περίπτωση να πάει σε άλλη ομάδα, αν και εφόσον φυσικά του εγγυηθεί αυτή (ή γενικότερα αν υπάρχουν οι βλέψεις) ότι θα έχει μεγαλύτερο επιθετικό ρόλο στο παρκέ. Και επειδή οι Αμερικάνοι πάντα μιλούν με… πιθανότητες, προοπτικές και δεδομένα, βάζουν στην εξίσωση τους Detroit Pistons ως την ομάδα που θα μπορούσε να προσφέρει στον παίκτη αυτά που ο ίδιος ζητάει. Εννοείται, βέβαια, πως δεν ξεκαθαρίζεται αν όντως η ομάδα απ’ το Ντιτρόιτ «εξετάζει» την περίπτωσή του ή όχι.

Τη φετινή σεζόν ο σέντερ των Suns μέτρησε 17.2 πόντους, 10.2 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ σε 29.5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, έχοντας αγωνιστεί σε 58 παιχνίδια.