Οι Phoenix Suns υποδέχθηκαν χθες τους ταλαιπωρημένους φέτος από σωρεία τραυματισμών Los Angeles Lakers και -παρά τον τραυματισμό του Chris Paul στον ώμο- κατάφεραν να επικρατήσουν -πολύ πιο εύκολο από αυτό που φανερώνει το τελικό σκορ- με 99-90.

Ουσιαστικά, αυτή ήταν μόλις η πρώτη νίκη από ένα μίνι μαραθώνιο -μάξιμουμ- 7 αγώνων, όπου ο τελικός νικητής θα πρέπει να φτάσει στις 4 συνολικά νίκες, και τίποτα δεν έχει κριθεί από τώρα.

Ωστόσο, η ιστορία ανάμεσα στους «Ήλιους» και τους «Λιμνανθρώπους» έχει διαφορετική άποψη!

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο οργανισμοί έχουν συναντηθεί μεταξύ τους 12 φορές κατά το παρελθόν, με την πιο πρόσφατη να έγκειται στο 2010, όταν οι Lakers των Kobe Bryant και Pau Gasol είχαν επικρατήσει με 4-2 επί των Suns στο δρόμο για το 16ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, αλλά και δεύτερο συνεχόμενο.

 

 

 

Στις 11 από τις 12 μεταξύ τους σειρές (92%), ο νικητής του Game 1 κατάφερε εν τέλει να φτάσει πρώτος στις 4 (3 κάποιες φορές) νίκες!

Οι Lakers έχουν κατορθώσει να προκριθούν από τις 8 εκ των συγκεκριμένων ζευγαριών (67%), ενώ μετρούσαν και 6 διαδοχικές επικρατήσεις μέχρι και το 1990.
Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως το πλεονέκτημα έδρας έχει «σπάσει» τελικώς μόλις μια φορά, το 1990 επίσης, όταν η αρμάδα της Αριζόνα κατάφερε να αλώσει το Staples Center με 104-102, πριν πετύχει ακόμα 3 νίκες (1 επιπλέον στο LA).

 

 

 

Τέλος, η μοναδική φορά που ο νικητής του Game 1 -ανεξαρτήτως φάσης- δεν κατάφερε να προκριθεί εν τέλει από το ζευγάρωμα ήταν το 1993, όταν οι Suns -παρά το γεγονός πως ηττήθηκαν με 103-107 στα πρώτα δύο ματς της έδρας τους- κατόρθωσαν να πετύχουν 3 συναπτές επιτυχίες κόντρα στους Lakers (τότε ο νικητής του πρώτου γύρου κρινόταν στις 3 νίκες) και να περάσουν στα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας!

 

 

 

Πλέον, μένει να φανερωθεί αν ο LeBron James και η πρωταθλήτρια ομάδα του θα καταφέρουν να συνθλίψουν τις ορμές των Suns και της παράδοσης…