Ο  Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε αμοιβαίο κεφάλαιο της Calamos Investments.

Στρατηγική συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ανακοίνωσε τη Δευτέρα 6/2 η Calamos Investments LLC (“Calamos”), που ασχολείται με τις επενδύσεις χαρτοφυλακίου κυρίως στις ΗΠΑ και έγινε γνωστή στην Ελλάδα για την αποτυχημένη απόπειρα εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η εταιρεία ανακοίνωσε την εισαγωγή επενδυτικού κεφαλαίου ETF με την επωνυμία Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equities (Equities) στο NYSE ARCA (ticker: SROI). Το επενδυτικό κεφάλαιο επιδιώκει μακροπρόθεσμες υπεραξίες μέσω ενός διαχείρισης χαρτοφυλακίου εταιρειών υψηλής ποιότητας και προσανατολισμένων στην ανάπτυξη με αρχές ESG.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εισαγωγή του ETF Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equities», δήλωσε ο Matt Kaufman, επικεφαλής των ETFs της Calamos. «Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μεταξύ της Calamos και του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα δώσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για κοινωνική απόδοση της επένδυσης σε παγκόσμια κλίμακα και θα γίνει ακρογωνιαίος λίθος για τη μελλοντική ανάπτυξη στον χώρο του ETF στην εταιρεία».

H Calamos Investments LLC ασχολείται με τις επενδύσεις χαρτοφυλακίου και έγινε γνωστή στην Ελλάδα για την αποτυχημένη απόπειρα εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το χαρτοφυλάκιο θα αποτελείται κυρίως από μετοχές ανεπτυγμένων (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ) και αναδυόμενων αγορών που έχουν δυνατότητες ανάπτυξης άνω του μέσου όρου και πληρούν το αποκλειστικό σύστημα αξιολόγησης ESG της ομάδας.

Μια τελετή χτυπήματος στο NYSE έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2023 , όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι παρών μαζί με τα ανώτερα στελέχη της Calamos, για να τιμήσει την έναρξη του ETF και να μιλήσει στα ΜΜΕ για το ταμείο καθώς και τη δέσμευση του Συμβούλου για φιλανθρωπία.

Πηγή: Business News