Είχαμε τονίσει και μετά το φινάλε του Game 2 πως η διθυραμβική αστοχία των Golde State Warriors δε θα μπορούσε να συνεχιστεί αφενός με τόσους ικανούς σουτέρ και πηγές σκορ και αφετέρου με τη γνωστή κυκλοφορία τους, το κύριο όπλο τους δηλαδή εδώ και χρόνια που τους χαρίζει πληθώρα ελεύθερων όψεων.

Χθες λοιπόν, εν τη απουσία του Dillon Brooks, του οποίου το κενό απέδειξε ξανά πόσο σημαντικό γρανάζι είναι για την αμυντική συνέπεια της μηχανής των Memphis Grizzlies αλλά και για τον περιορισμό του Stephen Curry ειδικότερα, οι “Πολεμιστές” χάρισαν στο κοινό τους ένα απίστευτο σόου ball movement και αποτελεσματικότητας από κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ βρίσκοντας 23 ελεύθερα σουτ στα πρώτα τους 26 τρίποντα (μέχρι να αποχωρήσουν από το παρκέ οι βασικοί δηλαδή), από τα οποία και ευστόχησαν στα 13 (57% ευστοχία). Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απίθανης κυκλοφορίας τους αποτελεί το ότι 23 από τα 26 τους τρίποντα προήλθαν έπειτα από πάσα, με το Golden State να αστοχεί και στα 3 Iso τέτοια σουτ που επιχείρησε με τους Curry και Jordan Poole.

  • Ελεύθερα τρίποντα: 13-23
  • Μαρκαρισμένα τρίποντα: 0-3
  • Από πάσα: 13-23
  • Iso: 0-3

 

 

 

Ποιο είναι το σήμα κατατεθέν των Warriors πέρα από την όμορφη κυκλοφορία και τις πανέξυπνες και ελεύθερες πηγές πόντων;
Οι τρομεροί για τον ρόλο και τη θέση τους στην ομάδα ρολίστες, με τον Otto Porter Jr. να είναι ένας από τους πιο μεστούς και ταυτόχρονα πιο υποτιμημένους παίκτες αυτού του κάλλους που έχουν περάσει από την πόλη στην εποχή Steve Kerr

Εκτός του ότι τα κάνει όλα από το να ανοίγει το γήπεδο με το ποιοτικό αμαρκάριστο μακρινό του σουτ (3-5 χθες, 3-7 γενικά) μέχρι να προβάλει το μακρύ του κορμί σε κάθε μήκος και πλάτος της άμυνας (15 contested shots/τάπες, 2 deflections/κλεψίματα, 3 ριμπάουντ), με το +30 στο +/- (2η καλύτερη επίδοση) σε 24 λεπτά να μιλάει φυσικά από μόνο του!

Έτσι, όντας ένας παίκτης ομάδας δίχως πολλές απαιτήσεις για κατοχές και προσοχή, καταφέρνει να ταιριάζει άριστα με τους απόλυτους σταρ της ομάδας, αφού σε 8 λεπτά στο πλευρό των Curry και Klay Thompson το κοινό τους Net Rating άγγιζε το +118 (!), ενώ σε 5 λεπτά στο πλευρό των Curry, Thompson και Draymond Green το Net Rating εκτοξεύτηκε στο +127!

Ρολίστας πολυτελείας…