Τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία τους βίωσαν πριν από μερικές στιγμές οι Denver Nuggets, οι οποίοι μετά από ένα τρομερό παιχνίδι κατάφεραν να κερδίσουν πολύ οριακά με 94-89 τους Miami Heat στο μεταξύ τους Game 5 με αποτέλεσμα να κάνουν το 4-1 στους φετινούς Τελικούς και να στεφθούν πρωταθλητές ΝΒΑ και κόσμου! Αυτό είναι μάλιστα το πρώτο πρωτάθλημα για τον οργανισμό του Colorado στην ιστορία του, με τον Nikola Jokic και την παρέα του να καταφέρνουν να γράψουν το όνομά τους στο πάνθεον του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου!

Παρά το γεγονός πως ο Jimmy Butler βρέθηκε σε πολύ μέτριο βράδυ, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μέχρι και τα τέλη της 3ης περιόδου ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ φτάνοντας μέχρι και στο +10 σε κάποια φάση, με τους Nuggets ωστόσο να έχουν σε καλή μέρα τόσο τον Jokic όσο και τον Porter Jr και να μην τους επιτρέπουν να ξεφύγουν.

Μάλιστα, ακόμα και όταν ο ηγέτης των Heat πήρε… φωτιά στην τελευταία περίοδο σκοράροντας 13 συνεχόμενους πόντους προσπαθώντας να πάρει μόνος του το ντέρμπι, οι Nuggets είχαν ξανά τις απαντήσεις αρχικά με τον Jokic για το 88-87 στο 46′ και εν συνεχεία με πέντε αναπάντητους πόντους από τους Brown (με ένα καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι) και Caldwell Pope -με αποτέλεσμα να κλειδώσουν τη νίκη και το πρωτάθλημα σε ένα do or die ματς για τους Heat.

Για τους νικητές και πρωταθλητές κόσμου, ο Jokic ήταν για άλλη μια φορά σε μυθικό βράδυ με 28 πόντους, 16 ριμπάουντ και 4 ασίστ (για 4 λάθη), ενώ το καλύτερο ματς του στους Τελικούς βίωσε και ο Porter Jr. με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από μεριάς του ο Murray αν και κόλλησε στα 6-15 σουτ γέμισε τη στατιστική του υπηρεσία με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ (για 6 λάθη).

Για τους φιλοξενούμενους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Butler με 21 πόντους αλλά με 24 επιθέσεις πάρα την έξαρση στο φινάλε, ενώ ο Adebayo αν και μέτρησε 20 πόντους πέτυχε μόνο 2 μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου…

 

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Τελικών:

2/6 Denver Nuggets – Miami Heat 104-93 (1-0)

5/6 Denver Nuggets – Miami Heat 108-111 (1-1)

8/6 Miami Heat – Denver Nuggets 94-109 (1-2)

10/6 Miami Heat – Denver Nuggets 95-108 (1-3)

13/6 Denver Nuggets – Miami Heat 94-89 (4-1)