Πριν από δύο χρόνια, ο ένας έβγαινε από το γήπεδο κι έδινε τη θέση του στον άλλον, στα παρκέ της ελληνικής Α2 και με τη φανέλα του Φιλαθλητικού. Τις επόμενες μέρες, όμως ίσως πατήσουν παρκέ ΝΒΑ ταυτόχρονα και τυπικά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει τις εντυπωσιακές φετινές εμφανίσεις με τους Μπακς, όμως δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να δει και τον αδερφό του, Θανάση και επίσημα στο ΝΒΑ. Ο «Thanasis», που κατέκτησε την 2η θέση στον κυριακάτικο (15/2) διαγωνισμό καρφωμάτων του NBDL, επιλέχθηκε στο Νο51 του περσινού ντραφτ από τη Νέα Υόρκη και αφού αποφάσισε να απορρίψει προτάσεις από την Ευρώπη, παρέμεινε στην D-League ώστε να παρακολουθείται στενά από τους Νικς. Μάλιστα, η ιστοσελίδα «TheKnicksBlog.com» αποκάλυψε την Δευτέρα ότι ο Θανάσης θα κληθεί από την θυγατρική ομάδα της Νέας Υόρκης, το Ουέστσεστερ, για να καλύψει τη θέση που αφήνει κενή στο ρόστερ ο Αμάρ’ε Στανταμαϊρ, του οποίου το συμβόλαιο αναμένεται να εξαγοραστεί!

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η διοίκηση των Νικς θα ειδοποιήσει μέσα στο επόμενο 48ωρο τον Αντετοκούνμπο, ώστε να υπογράψει πριν την λήξη της προθεσμίας των ανταλλαγών, την ερχόμενη Πέμπτη (19/2). Ο «Thanasis», που αγωνίστηκε και πέρσι στο NBDL με το Ντέλαγουερ, μετρά φέτος μ.ο. 13,7π.-6ριμπ.-1,6κλεψ.-1,5κοψ. σε 30 αγώνες με το Ουέστσεστερ και πριν από μερικές ημέρες πέτυχε ρεκόρ καριέρας στην D-League με 30π.!

Σε ό,τι αφορά τον Στάνταμαϊρ, η New York Daily News αποκάλυψε πως οι Νικς θα εξαγοράσουν το υπόλοιπο του συμβολαίου του, που φέτος του αποφέρει 23,4εκατ.δολ.! Ο πρώην σταρ των Σανς υπέγραψε στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2010, για 5ετές συμβόλαιο έναντι 99εκατ. και στην πρώτη σεζόν του είχε μ.ο. 25,3π.-8,2ριμπ. σε 78 παιχνίδια. Ωστόσο, από τότε έπαιξε σε μόλις 177 αναμετρήσεις, λόγω συνεχόμενων τραυματισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμάρ’ε θα έχει ζήτηση στην Δύση μετά την αποδέσμευσή του, καθώς φέρεται να είναι στο στόχαστρο των Μαβς, Σπερς και Ουόριορς.