Το μήνυμα στα μπλουζάκια των Σπερς ήταν κάτι παραπάνω από σαφές. Είναι οι καλύτεροι της Δύσης και το επιβεβαίωσαν με τη νίκη τους επί του Μέμφις με 93-86 και το sweep στους τελικούς της περιφέρειας, που τους στέλνουν σε αυτούς του πρωταθλήματος. Το 4-0 είναι γεγονός για το Σαν Αντόνιο (η δεύτερη ομάδα που το καταφέρνει σε τελικό μετά τους Νετς το 2003) με τον Τόνι Πάρκερ να βγάζει το “όπλο” του και να τελειώνει το ματς 37 πόντους. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι συμπαίκτες του υστέρησαν.

Είναι απίστευτο συναίσθημα. Από την περσινή περίοδο υποσχέθηκα στον Ντάνκαν ότι θα επιστρέψουμε, ότι θα πάμε στους τελικούς και γι’ αυτό προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Νομίζω ότι όλοι στην ομάδα θέλουμε τον τίτλο για εκείνον” είπε μετά το ματς ο Πάρκερ που έκανε την καλύτερη εμφάνισή του στα φετινά πλέι οφ του ΝΒΑ.

“Κάθε χρόνο γίνεται καλύτερος και καλύτερος. Μας οδηγεί σε κάθε παιχνίδι” ανταπέδωσε τα καλά λόγια ο Ντάνκαν (είχε απολογισμό 15 πόντους και 8 ριμπάουντ) για τον Πάρκερ.

Οι Σπερς είχαν τα ηνία στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με το Μέμφις να μένει κοντά στο παιχνίδι, χάρη στην ευστοχία του στις ελεύθερες βολές (17/24). Ο Κουίνσι Πόντεξτερ έκανε ρεκόρ καριέρας για τους Γκρίζλις με 22 πόντους, όμως δεν ήταν αρκετό. “Μάθαμε ότι να κερδίζεις δεν είναι εύκολο και το να κατακτήσεις πρωτάθλημα είναι το πιο δύσκολο πράγμα που θα μπορούσες να κάνεις” είπε ο νεαρός μετά το ματς.