Η ομάδα του Τορόντο έγινε η πρώτη ομάδα στην σειρά που κάνει το «μπρέικ» σε ένα σημείο που μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ως κομβικό καθώς χρειάζονται μία νίκη για να βρεθούν στους τελικούς. Οι Μπακς σε ακόμη ένα παιχνίδι δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό από το τρίποντο(31%) και γνώρισαν την ήττα με 99-105.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τους γηπεδούχους καθώς τα «Ελάφια» προηγήθηκαν με 18-4 μετά από άλει-ουπ κάρφωμα του Αντετοκούνμπο στο πρώτοπεντάλεπτο του αγώνα. Κάποια συνεχόμενα καλάθια έδωσαν ρυθμό στους Καναδούς που μείωσαν μέσα σε 5 λεπτά σε 27-20 με το δωδεκάλεπτο να κλείνει στο +10(32-22) υπέρ των Μπακς.

Στην 2η περίοδο, το Μιλγουόκι πέτυχε μόλις δύο πόντους το 20’ δεχόμενο σερί 2-16 από τους φιλοξενούμενους που προσπέρασαν για πρώτη φορά με 34-38. Από εκεί και πέρα, καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει ξανά με το ημίχρονο να τελειώνει με 49-46, μετά από τρίποντο του Σιάκαμ που έφερε του Ράπτορς σε απόσταση αναπνοής.

Στο δεύτερο μέρος, τα «Ελάφια» μπήκαν και πάλι δυναμικά και προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά(63-51) στα πρώτα τέσσερα λεπτά, πριν δύο απανωτά τρίποντα του Φρεντ ΒανΦλιτ (έκανε ρεκόρ με 7 τρίποντα) φέρουν και πάλι τους Ράπτορς στο -4(63-59). Ο γκαρντ των Ράπτορς πέτυχε 9 πόντους και κράτησε στο παιχνίδι την ομάδα με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με ισχνό προβάδισμα των γηπεδούχων(75-72).

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, ο Λέοναρντ πήρε το «όπλο» του και με ένα τρομερό επιθετικό «ντεμαράζ» έδωσε προβάδισμα οχτώ πόντων(81-89) στην ομάδα του. Οι Μπακς αντέδρασαν και με την βοήθεια των Μπρόγκτον και Γιάννη έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (93-93), μετά από τρίποντο του Λόπες με κάτι λιγότερο από τρία λεπτά να απομένουν. Ο ΒανΦλιτ πέτυχε το 5ο τρίποντο του στο 2ο ημίχρονο και έδωσε πάλι προβάδισμα στο Τορόντο.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο Κρις Μίντλετον μείωσε στους δύο (97-99).Στην συνέχεια, ο Μαρκ Γκασόλ πήρε επιθετικό ριμπάουντ και φάουλ από τον Λόπεζ και με 1-2 βολές έδωσε πλεονέκτημα στην ομάδα του (97-100) με 35’’ να απομένουν. Στην επόμενη φάση, ο Μπρόγκτον έκανε λάθος και στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ήταν ψύχραιμοι και πήραν μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί κομβική και συνάμα ιστορική.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν με διαφορά ο Καουάι Λέοναρντ που τελείωσε τον αγώνα με 35 πόντους(15 από αυτούς στην 4η περίοδο), 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Λάουρι πρόσθεσε 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Τέλος, ο ΒανΦλιτ πέτυχε 7-9 τρίποντα ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 21 πόντους.

Για τους Μπακς, που για τα δεδομένα του είχαν σε μέτρια βραδιά τον σούπερσταρ τους και δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε στους 24 πόντους, μαζεύοντας 6 ριμπάουντ και μοιράζοντας 6 ασίστ, ενώ αντιμετώπισε πρόβλημα και με τα φάουλ τελειώνοντας τον αγώνα με πέντε. Από εκεί και πέρα, ο Μπλέντσο είχε 20 πόντους στο καλύτερο παιχνίδι που έχει κάνει έως τώρα στην σειρά, ενώ ο Μπρόγκτον πρόσθεσε 18.

 

Μιλγουόκι Μπακς- Τορόντο Ράπτορς 99-105 (2-3)