Έχοντας τον Τζον Ουόλ εκτός μάχης οι Ουίζαρντς έψαχναν τον ηγέτη που θα τραβούσε την ομάδα…και βρήκαν την «αλήθεια» στο πρόσωπο του 37χρονου φόργουορντ, Πολ Πιρς, ο οποίος με ένα τρομερό buzzer beater shot με ταμπλό, έδωσε την πολύτιμη νίκη με 103-101 στην Ουάσινγκτον η οποία πήρε κεφάλι στην σειρά τους με τους Χοκς με 2-1.

Οι «πρωτευουσιάνοι» ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, και με τον Νενέ να δείχνει ασταμάτητος έφτασαν στο 40-27 στο 18′, φτάνοντας λίγο αργότερα και στο +18 (54-36) με τους Πολ Πιρς και Όττο Πόρτερ να «πυροβολούν» από την περιφέρεια. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 56-43 για τους γηπεδούχους, με τα «Γεράκια» να μαζεύουν την διαφορά, παρά την απουσία του άρρωστου Πολ Μίλσαπ. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή, καθώς η διαφορά ανέβηκε και στο +21 (91-70) στις αρχές της 4ης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο ο Μάικ Μπούντενχολζερ αποφάσισε να ρίξει στο παρκέ τους παγκίτες της ομάδας του και δεν έχασε. Εν ριπή οφθαλμού το +21 για τους Ουίζαρντς εξαφανίστηκε, και όχι μόνο αυτό, ο Μάικ Μούσκαλα (7 π.) με τρίποντο στα 14” πριν το τέλος ισοφάρισε σε 101-101…πριν μιλήσει ο «The Truth».

Τρεις παίκτες ολοκλήρωσαν με 17 πόντους την αναμέτρηση για τους γηπεδούχους (Νενέ – 7/9 σουτ, 7 ριμπ., Μπράντεϊ Μπίαλ – 6/15 σουτ, 8 ασίστ, Όττο Πόρτερ – 2/6 τριπ., 9 ριμπ.), ενώ ο «ήρωας» την αναμέτρησης Πολ Πιρς είχε 13 πόντους με 3/7 τριπ. Για τους Χοκς, που δείχνουν να παραπαίουν, από 18 πόντους είχαν ο Ντένις Σρόντερ και Τζεφ Τιγκ.

stephen-curry-kostas-koufos-makrosteni photo

Σκούρα τα έχει το Γκόλντεν Στέιτ απέναντι στο Μέμφις, το οποίο δείχνει να μην του ταιριάζει ούτε σε σώματα ούτε στο ρυθμό, καθώς οι «Γκρίζλις» διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα στο NBA, είναι ικανοί φέρνοντας το παιχνίδι στον ρυθμό τους, να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Έτσι έγινε και στο τρίτο παιχνίδι της σειράς καθώς οι «Αρκούδες» κράτησαν τους Ουόριορς κάτω από τους 90 πόντους, και με το τελικό 99-89 έφτασαν στο 2-1 και δείχνουν ικανές για την πρόκριση τους στον τελικό της Δύσης.

Ο Ντέιβ Τζόεργκερ είδε την ομάδα του να στήνει το δικό της πάρτι μέσα στις ρακέτες με τους Ζακ Ράντολφ, Μαρκ Γκασόλ και Κώστα Κουφό να έχουν 51 πόντους με 29 ριμπάουντ, και να κυριαρχούν φτάνοντας την διαφορά και στο +18 (78-60) με διαδοχικά καλάθια του Ζακ Ράντολφ ένα λεπτό πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Ωστόσο, οι Ουόριορς δεν τα παράτησαν, και παρά τον τραυματισμό του Μαρκ Σπέιτς, κατάφεραν να μειώσουν ως το -4 (88-84) με λει απ του Χάρισον Μπαρνς στο 3:08 πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ωστόσο, ο Μαρκ Γκασολ…θέλοντας να μιμηθεί τους Ρόουζ και Πιρς, ευστόχησε με ταμπλό στο 2:06 πριν το τέλος, και με ένα μακρινό δίποντο (πατούσε την γραμμή) έγραψε το 93-85, με τον Τόνι Άλεν με λέι απ να κάνει το 95-88 σφραγίζοντας τη νίκη των Γκρίζλις στο 1:09 πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Ζακ Ράντολφ είχε 22 πόντους με 9/15 σουτ και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Μαρκ Γκασόλ σκόραρε 21 πόντους μαζεύοντας και 15 ριμπάουντ. Από 11 πόντους είχαν οι Μάικ Κόνλεϊ και Κόρτνεϊ Λι, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Κώστας Κουφός με 8 πόντους (4/4 διπ, 6 ριμπ.). Δεν αγωνίστηκε ο Νικ Καλάθης. Για τους «Πολεμιστές» ο Στεφ Κάρι είχε 23 πόντους με 2/10 τρίποντα, ενώ 20 πόντους είχε ο Κλέι Τόμπσον με 3/6 τρίποντα και 8 ριμπάουντ.