Ο Aleksej Pokusevski έκανε το μεγάλο όνειρο πραγματικότητα. Η Oklahoma City τον επέλεξε στο Νο 17 του φετινού Draft και ο 18χρονος παίκτης του Ολυμπιακού ανοίγει τα φτερά του για να πετάξει στους ουρανούς του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη σε μια πτήση πάντως, που ξεκίνησε από το YouTube.

Όχι δεν κάνουμε πλάκα. Εκεί εντόπισε τον νεαρό παίκτη ο Ολυμπιακός και μέσα από το YouTube ο Pokusevski έκανε το πρώτο βήμα για το μεγάλο όνειρο που έκαιγε πάντα μέσα του. Να πάει σε μια μεγάλη ομάδα και να φτάσει κάποια στιγμή ως τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Και να που ήρθε η ώρα να δει τον μεγάλο πόθο του να παίρνει σάρκα και οστά.

Ο Σέρβος ήρθε στον Ολυμπιακό το 2015 σε ηλικία μόλις 14 ετών με έναν απίστευτο τρόπο. Κάποιοι από τους προπονητές – σκάουτερ της ομάδας τον είδαν στο YouTube και έτριβαν τα μάτια τους!

Ο μικρός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την δύναμη της τεχνολογίας για να… διαφημίσει το ταλέντο του.

Είχε ανεβάσει πλάνα του από αγώνες στο You Tube, οι ερυθρόλευκοι είδαν κάποια από τα βίντεο αυτά και… έπαθαν πλάκα.

Αμέσως τον προσέγγισαν και τον έφεραν στον Πειραιά και τον έβαλαν στα τμήματα υποδομής της ομάδας.

Ένα απ’ αυτά τα πρώτα βίντεο από στιγμιότυπα του Aleksej Pokusevski εντοπίσαμε κι εμείς. Ο 18χρονος παίκτης έπαιζε τότε στην Vojvodina. Ήταν τότε μια σταλιά σε σωματικό όγκο, αλλά σε μπόι ήταν γίγαντας μπροστά στα άλλα παιδιά. Ήταν κοντά στα 14, αλλά το ταλέντο του έβγαζε μάτι από τότε.

Ιδού το βίντεο: