Ο James Harden αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων σκόρερς στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια. Πριν από 11 χρόνια, όταν μάλιστα ο Harden έπαιξε για πρώτη φορά στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Oklahoma City Thunder αναζητούσε ηγετικό ρόλο, τον οποίο δεν κατάφερε να αποκτήσει καθώς Russell Westbrook και Kevin Durant είχαν αναλάβει τα “ηνία” της ομάδος. 

Τρία χρόνια μετά, και συγκεκριμένα το 2012 αποφάσισε να κάνει το μεγάλο “άλμα” στην καριέρα του με την μετακίνησή του στους Houston Rockets. Εκεί έδειξε τα “δόντια” του από το πρώτο του μόλις παιχνίδι. Πλέον είχε ηγετικό ρόλο και το έδειχνε σε όλους. Σήμερα ανήκει στην “ελίτ” των παικτών του κορυφαίου πρωταθλήματος πάνω στον πλανήτη. Πάμε να δούμε πως ξεκίνησε αυτό.

Στις 31 Οκτωβρίου του 2012 ο James Harden πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους Rockets. Ένα ντεμπούτο που θα μείνει αξέχαστο! Οι Rockets πέρα από το γεγονός πως πήραν τη νίκη κόντρα στους Detroit Pistons με 105-96, “κέρδισαν” και τον “Μούσια”

Στο πρώτο του παιχνιδι λοιπόν σημείωσε 37 πόντους με 14/25 προσπάθειες, μοίρασε 12 ασίστ και μάζεψε άλλα 6 ριμπάουντ. Με αυτόν τον τρόπο ο Ηarden έβαλε τα “θεμέλια” για το τι θα ακολουθούσε στην πορεία. Μετά από 6 χρόνια κατάφερε να πάρει και το βραβείο του MVP

Το ΝΒΑ θυμήθηκε την “ονειρική” του εμφάνιση κόντρα στους Pistons και δημοσίευσε το βίντεο του αγώνα. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον “ασταμάτητο” James Harden.

Δείτε το εν λόγω βίντεο του παιχνιδιού: