Έχοντας πλέον περάσει ο ξέφρενος ρυθμός της ίδιας της trade deadline όσο και της κριτικής των νικητών και των χαμένων της… τρελής αυτής βραδιάς, το basketblog.gr -για να ολοκληρώσει με κάθε επισημότητα τον εν λόγω κύκλο- βαθμολογεί κάθε ανταλλαγή που έλαβε χώρα μέχρι και τις 22:00 ώρα Ελλάδος την περασμένη Πέμπτη, παραθέτοντας και τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των επί μέρους βαθμών.

Προσδεθείτε!

 

  • Chicago Βulls: Vucevic- Aminu B+
    Orlando Magic: Carter Jr, Porter/ 2 picks πρώτου γύρου (2021-2023) C

Οι «Ταύροι» μπολιάστηκαν με ατόφιο ταλέντο επιθετικά, με τον all star Vucevic, αλλά και έναν έμπειρο forward με τίμιο σουτ και αμυντική υπόσταση, ενώ δεν έδωσαν τίποτα σπουδαίο ως αντάλλαγμα, με εξαίρεση ίσως το πικ πρώτου γύρου του 2023.

 

  • Miami Ηeat: Oladipo A
    Houston Rockets: Bradley, Olynyk/ swap best D

Ίσως η μεγαλύτερη… κλοπή της ημέρας, με την ομάδα της Florida  να αποκτάει έναν παίκτη στα στάνταρ που έψαχνε (ικανότητα σε επίθεση και άμυνα) για να πλαισιώσει τους Jimmy Butler και Bam Adebayo, με το γεγονός πως δεν έδωσαν τίποτα σημαντικό σε αντάλλαγμα να αναβαθμίζει την παρούσα ανταλλαγή ως την πιο άκοπη.

 

  • Denver Nuggets: Gordon A
    Orlando Magic: Harris, Hampton/ 1 pick πρώτου γύρου (2025) B-

Πανομοιότυπο σενάριο με τις δύο παραπάνω αναφερθείσες ανταλλαγές, αφού μια από τις πλέον ικανότατες και γεμάτες πλούσια ενθαρρυντικά στοιχεία στο ΝΒΑ, οι Nuggets, απέκτησαν έναν ατόφιο σκόρερ τόσο από απόσταση όσο και από το drive, χωρίς να χάσουν κανέναν παίκτη του κύριου κορμού τους φέτος. 

Από την άλλη μεριά, ένα μακρινό χρονικά πικ από μια ομάδα που πρωταγωνιστεί αυτή τη στιγμή είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα, ενώ το potential του Hampton ίσως να μετατρέψει το Β- σε Β+ με τα χρόνια.

 

  • Toronto Raptors: Trent Jr, Hood B+
    Portland Trail Blazers: Powell B+

Το πρώτο win/ win trade της βραδιάς, καθότι και οι δύο οργανισμοί ενίσχυσαν τις ορέξεις και τους σκοπούς τους. Οι μεν Blazers βρήκαν ακόμα μια κύρια πηγή σκοραρίσματος στο πλευρό των Damian Lillard και CJ McCollum, ενώ οι Καναδοί στρέφονται στο μέλλον και την ανάπτυξη ενός σουτέρ (Trent Jr) που σούταρε με περισσότερο από 50% στην περσινή «φούσκα» του Orlando.

 

  • Boston Celtics: Fournier A
    Orlando Magic: Teague/ 2 pics δευτέρου γύρου D

Όταν μια ομάδα που έχει πασιφανές πρόβλημα στα φτερά της αποκτάει έναν σκόρερ της τάξης των 19.7 πόντων ανά παιχνίδι χωρίς να χάσει τίποτα, δε γίνεται να μην έχει κερδίσει το συγκεκριμένο trade. Οι Magic απέτυχαν για 3η φορά στο trade deadline για να βρουν ποιοτικότερα ανταλλάγματα για τους κορυφαίους παίκτες τους, με το μέλλον τους να μην είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

 

  • Dallas Mavericks: Redick, Melli B+
    New Orleans Pelicans: Iwundu, Johnson/ 1 pick δευτέρου γύρου C

Ο Luka Doncic χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερους σουτέρ στο πλευρό του, προκειμένου να ξεκλειδώσει πιο εύκολα τις αντίπαλες άμυνες, και αυτό ακριβώς του προσέφεραν οι Mavericks. Μπορεί να υστερούν πλέον αρκετά σε size και switchability, αλλά η ζυγαριά του απόηχου της ανταλλαγής γέρνει προς το μέρος τους.

Οι δε Pelicans κατάφεραν να πάρουν έστω και κάτι από τους δύο παίκτες που δώρισαν -καθώς ήθελαν να φύγουν- αλλά δεν ήταν το καλύτερο αντάλλαγμα που θα μπορούσαν να βρουν για έναν από τους πιο περιζήτητους sharpshooters (Redick) των τελευταίων ετών.

 

  • Philadelphia 76ers: Hill B+
    New York Knicks: Ferguson, Poirier. 1 pick δευτέρου γύρου C
    Oklahoma City Thunder: Bradley, Rivers/2 picks δευτέρου γύρου B

Η Philadelphia κατάφερε να καλύψει το κενό που υπήρχε στη φύση του δημιουργού, όταν ο Ben Simmons βρισκόταν στον πάγκο, στο πρόσωπο ενός πολύ έμπειρου βετεράνου, ενώ οι Thunder -που κατάφεραν να αποκτήσουν 2 έμψυχα ανταλλάγματα και 2 πικς για έναν παίκτη που είχε τεθεί εκτός πλάνων- μαρτυράει πολλά για τη σωστή κατεύθυνση που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο οργανισμός.

 

  • Los Angeles Clippers: Rondo B+
    Atlanta Hawks: Williams/ 2 picks δευτέρου γύρου B

Όσο και αν δεν το αποδέχεται η πλειονότητα, η ομάδα του Χόλιγουντ κέρδισε -έστω και οριακά το παρόν trade- αφού απέκτησε έναν πολύπειρο ηγέτη στο παρκέ, που μεταμορφώνεται προς το άριστο κάθε φορά στα ετήσια Playoffs. Μπορεί να έχασαν έναν πολύ καλό σκόρερ, αλλά το γεγονός πως ο Williams δεν κατάφερε ουδέποτε να προσαρμοστεί στο πλευρό των Leonard και George μειώνει άρδην τα όσα απώλεσαν οι Clippers.

Από την άλλη μεριά, οι Hawks απέφυγαν έναν παίκτη που δεν ταιριάζει καθόλου με τους Young και Bogdanovic, και πήραν έναν σκόρερ που σε έναν περιβάλλον fun to watch αναμένεται να έχει αναβαθμισμένη χροιά.

 

  • Boston Celtics: Wagner, Kornet B-
    Chicago Bulls: Brown Jr, Theis, Green A-
    Washington Wizards: Gafford, Hutchinson D

Oι «Ταύροι» εξακολουθούν να ενισχύουν σημαντικά το νεανικό κορμό τους με άρωμα Playoffs, με τον Daniel Theis να είναι ο ιδανικός συμπαραστάτης του Nikola Vucevic -έναν παίκτη που ταλαιπωρεί περισσότερο από την πλειονότητα των «ψηλών» στο ΝΒΑ. Οι Κέλτες απέκτησαν έναν πολύ άγουρο, αλλά σύγχρονο center (Wagner/ range, size, γρήγορα πόδια, γαλουχημένος στις ΗΠΑ και το Michigan) που μπορεί να τους προσφέρει πολλά περισσότερα τα επόμενα χρόνια. Οι Wizards δεν έδωσαν κάτι ιδιαίτερο και ως αποτέλεσμα δεν απέκτησαν κιόλας, με την απομάκρυνση του sizeable Brown Jr να αναμένεται να τους «ενοχλήσει» σύντομα.

 

  • Denver Nuggets: McGee C+
    Cleveland Cavaliers: Isaiah Hartenstein/ 2 picks δευτέρου γύρου B

Μπορεί ο σύλλογος του Colorado να βελτίωσε την υπόσταση του back up center του, αλλά το γεγονός πως έδωσε 2 πικς για έναν παίκτη μακριά από prime και τη νεότητα αναδεικνύει περισσότερο την απόδοση των υπό διαμόρφωση Cavs, που πλέον έχουν κερδίσει 3 πικς συνολικά από τον υψηλόσωμο center.

 

  • Miami Heat: Bjelica B
    Sacramento Kings: Harkless, Silva C-

Ήταν γνωστό από τις απαρχές κιόλας της φετινής σεζόν πως οι «Βασιλιάδες» επιθυμούν να παραχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα τον Nemanja Bjelica, αλλά το γεγονός πως τον… ξεφορτώθηκαν για δύο παίκτες που δεν έχουν θέση στην ομάδα είναι αποτυχία. Ο μεν Harkless αναμένεται να αποδεσμευτεί άμεσα από τον οργανισμό της California, ενώ ο Silva -όσο φιλότιμος και αν είναι- δύσκολα θα χωρέσει ποιοτικά για τον ίδιο ανάμεσα σε μια frontline με Holmes, Whiteside (όσο παραμείνει στην πόλη τουλάχιστον), Bagley, Metu και Barnes.

 
  • *Kings: Terence Davis B+
    Raptors: 1 pick δευτέρου γύρου C

*Όπως και το trade του Matt Thomas (δες πιο κάτω), έτσι και αυτό του Davis, έλαβε χώρα προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για να έρθουν άμεσα τα πολλά ανταλλάγματα που θα έρχονταν στους Raptors για χάρη του Kyle Lowry. Ωστόσο, ο ηγέτης των Καναδών δεν έφυγε εν τέλει από την ομάδα που μεγαλουργεί την τελευταία 8ετία…

 

  • Horners: Wanamaker C-
    Warriors: χρήματα B

Οι «Πολεμιστές» είχαν ένα ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό τους. Να δώσουν τη θέση του back up PG στον rookie Niko Mannion, που είναι άκρως ενθαρρυντικός το τελευταίο διάστημα, και το κατάφεραν -χωρίς ωστόσο να λάβουν κάτι σημαντικό ως αντάλλαγμα για τον παίκτη που του «έκλεβε» τα λεπτά συμμετοχής, του Brad Wanamaker

Από την άλλη, οι Hornets συμμετείχαν σε ένα trade χωρίς ιδιαίτερη για αυτούς σημασία, προκειμένου να καλύψουν κάπως το κενό του LaMelo Ball στο rotation της ομάδας, αλλά αν το ήθελαν πραγματικά θα μπορούσαν να είχαν βρει πιο καλλωπισμένα deals λόγω της ποικιλίας νεαρών παικτών που διαθέτουν.

 

  • *Jazz: Matt Thomas B-
    Raptors: 1 pick δευτέρου γύρου C