Αν υπάρχει ένας παίκτης στα πέρατα του ΝΒΑ που επί σωρεία ετών ο Russell Westbrook δεν… άντεχε να βλέπει μπροστά του, αυτός θα ήταν ή ο Patrick Beverley ή ο Joel Embiid, με την επιλογή των Los Angeles Lakers να αποκτήσουν τον πρώτο να μαρτυράει πολλά για τη σχέση τους με τον άλλοτε σούπερ σταρ των Oklahoma City Thunder.

Αγωνιστικά, κυρίως λόγω της βολικότητας του Beverley να προσαρμόζεται στο πλευρό κάθε μοτίβου παίκτη, θεωρώ πως δεν έχουν ουσιαστικά προβλήματα στη μεταξύ τους σχέση στο παρκέ -με το LA να προσθέτει σε μια άσουτη και “αλλεργική” αμυντικά “καλή” πεντάδα έναν τύπο που λύνει πολλά προβλήματα.

Ωστόσο, ακόμα και αν γίνεται λόγος για επαγγελματίες, δε θα πρέπει να αγνοεί κανείς το γεγονός πως η ψυχολογική κατάσταση του Westbrook έμοιαζε πάντοτε με ωρολογιακή βόμβα, που ήταν έτοιμη να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή. Μπορεί να μην προκαλεί σχεδόν ποτέ ένθερμους τσακωμούς, αλλά όταν κάτι πηγαίνει στραβά ο πρώην MVP μοιάζει να μην είναι έτοιμος να αντιστρέψει την κατάσταση.

Δυστυχώς για αυτόν, δεν είναι πλέον στο επίπεδο που ήταν κάποτε, κάτι που σημαίνει πως η εκάστοτε ομάδα του δεν είναι διόλου πρόθυμη να πλεύσει στα νερά του για να μην εκθέσει την αποτελεσματικότητά του. Εν ολίγοις, οι Lakers δεν ενδιαφέρονται για τον Westbrook και, όπως είχαμε τονίσει από τα μέσα Αυγούστου, σκέφτονται ήδη την επόμενη off-season, όταν το υπέρογκο συμβόλαιό του θα εξαφανιστεί.

Όσον αφορά τον “Brodie”, θα γίνει 34 σε 2 μήνες και θα μπει στην 15η σεζόν της καριέρας του όντας χειρότερος και πιο προβληματικός για τον περίγυρό του από ποτέ -με την πολυσχολιασμένη αγωνιστική σχέση του με τον LeBron James αλλά και τη μετριότητα του ρόστερ των “Λιμνανθρώπων” να μην προαναγγέλουν μια μεστή χρονιά ατομικά και ομαδικά.

Πιθανότητα, θα εισέλθει στην επόμενη free agency, την πλέον καθοριστική της καριέρας του, αγγίζοντας τα 35 και σε κακή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση -κάτι που, σε έναν κόσμο που έχει κυριαρχηθει από guard, δεν του αφήνει πολλές πιθανότητες καλού συμβολαίου.

Το χειρότερο για τον ίδιο;

Μετά από 14 χρόνια ως πρωταγωνιστής και σταθερά All NBA επιπέδου παίκτης, θα πρέπει να συνηθίσει την ιδέα πως σε λίγους μήνες πιθανότατα θα είναι ο back up ενός καλύτερου και νεότερου PG…