To Skype θα είναι για τα καλά φέτος στην υπηρεσία των ομάδων στο ΝΒΑ Draft 2020. Η επέλαση του coronavirus σε όλο τον κόσμο και φυσικά και στις ΗΠΑ έχει βάλει λουκέτο στο ΝΒΑ και απειλεί ακόμα και το φετινό draft.

To 2020 NBA Draft ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 25 Ιουνίου του 2020 στο Barclays Center του Μπρούκλιν στην Νέα Υόρκη. Το ξέσπασμα όμως, της πανδημίας του Covid-19 απειλεί με μεταφορά σε άλλη ημερομηνία την διαδικασία με τα σενάρια να λένε ότι το φετινό draft δεν θα γίνει στην προγραμματισμένη ώρα του. Η διαδικασία της επιλογής των νέων παικτών που θα μπουν στη νέα χρονιά στο ΝΒΑ θα διεξαχθεί μάλλον τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Αν όλα πάνε καλά, βέβαια…

Το πρόβλημα με τις ομάδες είναι ότι δεν μπορούν ούτε απευθείας (πρόσωπο με πρόσωπο) συνεντεύξεις να κάνουν με τους εκκολαπτόμενους σταρ του ΝΒΑ, αλλά ούτε μπορούν να τους δουν σε προπονήσεις, καθώς έχει μπει λουκέτο στα κλειστά γυμναστήρια στις ΗΠΑ, λόγω του ιού.

Οι… πολυμήχανοι Αμερικανοί, όμως, βρήκαν τρόπο να τα ξεπεράσουν αυτά τα εμπόδια. Και ο τρόπος που βρήκαν είναι το Skype. Ολες οι συνεντεύξεις θα γίνουν από εκεί. Οσο για τις προπονήσεις, αυτές δεν μπορούν να γίνουν μέσω Skype. Εκεί θα επιστρατευτούν  τα scouting report και τα prior in-person scouting.