Με την trade deadline να καραδοκεί απέχοντας μόλις 12 ημέρες ακόμα (25 Μαρτίου), οι ομάδες του ΝΒΑ μπαίνουν στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των ρόστερ τους, με τις διεκδικήτριες του τίτλου να ψάχνουν για έμπειρους παίκτες και με τις υπό διαμόρφωση ομάδες να αναζητούν νεαρούς παίκτες με πλήθος εξέλιξης για το μέλλον τους.

Χθες, έλαβε μια ανταλλαγή του δεύτερου όρου, με τους Oklahoma City Thunder του Aleksej Pokusevski να ενισχύεται με τον Svi Mykhailiuk αντί του Hamidou Diallo, νικητή του διαγωνισμού καρφωμάτων το 2018.

Παράλληλα, οι Thunder θα λάβουν ακόμα ένα πικ στην πλούσια συλλογή τους, αφού απέκτησαν ένα δευτέρου γύρου για το 2027.

Ουσιαστικά, είναι μια ανταλλαγή που θα βοηθήσει και τους δύο οργανισμούς σε βάθος χρόνου, αφού ενισχύονται με νεαρούς παίκτες που θα μπορέσουν να ανελιχθούν σε σημαντικά assets.

Ο μεν Ουκρανός είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ του πρωταθλήματος και πέρυσι έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, μετρώντας 9 πόντους σουτάροντας με 40% (5 προσπάθειες) από τη ζώνη του τριπόντου, ενώ ο απόφοιτος του Kentucky είναι ένας από τους πιο αθλητικούς παίκτες της λίγκας, με το ύψος του (1.96 μέτρα) να τον κάνει άμεσα σημαντικό γρανάζι σε κάθε αμυντική υπόσταση κάθε ομάδας.

Πλέον, οι Pistons έχουν ένα πολύ εξελίξιμο young core με τους Dennis Smith Jr, Hamidou Diallo, Jerami Grant, Killian Hayes, Shaddiq Bey και Isaiah Stewart, και πλέον -μετά την απομάκρυνση των Blake Griffin και Derrick Rose– έχουν κηρύξει επίσημα rebuilding!