Η Utah Jazz μπαίνει σε μία νέα εποχή από σήμερα (28/10). Έπειτα από 35 χρόνια η οικογένεια Miller ολοκλήρωσε την πώληση της ομάδας στον 40χρονο Ryan Smith, ιδρυτή της εταιρίας software Qualtrics, έναντι του ποσού του 1,66 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

«Μεγάλωσα παρακολουθώντας την Jazz και είναι η ομάδα που υποστηρίζω» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο νέος ιδιοκτήτης της Utah, ο οποίος έγινε κατά 8 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος, όταν πούλησε την εταιρία Qualtrics, την οποία δημιούργησε το 2002.

Η οικογένεια Miller είχε στην κατοχή της τη Utah από το 1985, όταν την αγόρασε έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε αυτά τα 35 χρόνια η Jazz έφτασε δύο φορές μέχρι τους Τελικούς του ΝΒΑ, όπου ηττήθηκε και τις δύο από τους Chicago Bulls. Τη σεζόν 2019-20 τερμάτισε στην 6η θέση της Δύσης με ρεκόρ 44-28 και αποκλείστηκε στον 1ο γύρο των Playoffs από τους Denver Nuggets με 4-3 νίκες.

Σύμφωνα με το Forbes η Jazz βρίσκεται στην 21η θέση της λίστας με τις ομάδες του ΝΒΑ που έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική αξία. Η εκτίμηση του Forbes για τη Utah είναι ότι αξίζει 1,55 δις δολάρια, δηλαδή κάτι λιγότερο από το ποσό που έδωσε ο Smith για να την αγοράσει.