Ο Anderson Varejao είναι ένας από τους κορυφαίους Βραζιλιάνους που είχαν την τύχη να αγωνιστούν κάποτε στο ΝΒΑ -από κοινού με τον Leandro Barbosa– με τη θητεία του στους Cleveland Cavaliers να είναι αρκετά αξιομνημόνευτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο υψηλόσωμος center πέρασε 11.5 χρόνια της ζωής του στο Ohio, κατά τα οποία μέτρησε 8 πόντους, 7.5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 591 ολόκληρα παιχνίδια (25 αγωνιστικά λεπτά), και είναι μια από τις πλέον χαρακτηριστικές φιγούρες της πόλης, εξαιτίας και της… πλούσιας κόμης του!

5 χρόνια λοιπόν, μετά την απομάκρυνσή του από την ομάδα -που αρχικά τον έστειλε στους Portland Trail Blazers μέσω ανταλλαγής, πριν αποδεσμευτεί και υπογράψει με τους φιναλίστ Golden State Warriors, που ηττήθηκαν σε 7 παιχνίδια από τους Cavs– φαίνεται πως συμφώνησε σε όλα για τη μεγάλη του επιστροφή!

Σύμφωνα με τοv Shams Charania, oι πλευρές των Varejao και Cavaliers συμφώνησαν μέχρι και το φινάλε της τρέχουσας σεζόν, με τον 38χρονο center να κλείνει την καριέρα του στο δεύτερο σπίτι του και να γίνεται ο μέντορας του επίσης… αφανοειδούς Jarrett Allen.