Κατά το διάστημα 15 με 20 Μαΐου, σε ούτε μια βδομάδα από σήμερα (10/5) δηλαδή, το ΝΒΑ διοργανώνει στο Σικάγο το ετήσιο Draft Combine, όπου παίκτες από όλον τον κόσμο και κυρίως τις ΗΠΑ που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο επερχόμενο Draft της λίγκας να δοκιμάζουν μπροστά στα μάτια των scouters, των GMs και των προπονητών τις αθλητικές, αγωνιστικές και πνευματικές τους ικανότητες.

Ωστόσο, από το φετινό Combine του Ιλινόις αναμένεται να απουσιάσει το κορυφαίο ευρωπαϊκό prospect μετά τον Luka Doncic, o Victor Wembanyama, ο οποίος πήρε την απόφαση, όπως είχε κάνει και ο Σλοβένος νυν σούπερ σταρ των Dallas Mavericks πριν από μερικά χρόνια, να μην παραστεί στο Σικάγο.

Ο λόγος φυσικά είναι πολύ απλός, δεδομένου ότι ελέω Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 το καλεντάρι του ΝΒΑ αναγκάζεται να τα κάνει όλα πιο νωρίς, με τον Wembanyama να έχει ακόμα ενεργές υποχρεώσεις με την Metropolitans 92 στο γαλλικό πρωτάθλημα, εκεί όπου δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της λίγκας η ομάδα του πατάει για τα καλά στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και φουλάρει για τα Playoffs. Μόλις χθες (9/5) μάλιστα, η Metropolitans πέρασε από την έδρα της Nanterre με 82-72 με τον Γάλλο φόργουορντ να γράφει 25 πόντους, 17 ριμπάουντ και 3 ασίστ κόντρα στους γηπεδούχους.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί φυσικά το γεγονός πως αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι που κάποιος παίκτης μπορεί να μην πάει στο Draft Combine, καθότι με το νέο CBA η παρουσία του εκεί κρίνεται υποχρεωτική ανεξαρτήτως συνθηκών.

 

Αναλυτικά οι παίκτες που θα παραστούν στο φετινό Draft Combine του ΝΒΑ:

Οι 78 παίκτες του φετινού Draft Combine