Εδώ και μερικές ημέρες, ο αθλητικός πλανήτης ανεξαρτήτως σπορ έχει στρέψει την προσοχή του στο ζήτημα μεταξύ των αρχών της Αυστραλίας και τον Novak Djokovic, με τον Σέρβο τενίστα να μην αποκτάει εν τέλει την απαραίτητη άδεια για να αγωνιστεί στο Australian Open ελέω της άρνησής του να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πολλοί αθλητές και δη Ευρωπαίοι από πολλά και διαφορετικά σπορ έτρεξαν να συνδράμουν με τη φωνή του τον Djokovic, με τον Nikola Vucevic των Chicago Bulls να αναφέρει εν ολίγοις πως «τον χρησιμοποίησαν για προσωπικό τους κέρδος».

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Αυτό που συμβαίνει στον Τζόκοβιτς είναι μόνο πολιτικοί, που χρησιμοποιούν τη δύναμή τους, για επίδειξη και για παραπάνω ψηφοφόρους.
Δεν έχει να κάνει με τον κορoνοίό ή με προβλήματα με τη βίζα, τον χρησιμοποίησαν για να κάνουν τους εαυτούς τους να φαίνονται καλύτεροι.
Είναι λυπηρή η συμπεριφορά τους απέναντι σε ένα ελίτ πρωταθλητή».

 

 

 

Mάλιστα, ο επίσης Ευρωπαίος Evan Fournier των New York Knicks και πάλαι ποτέ συμπαίκτης του στους Orlando Magic έσπευσε να σχολιάσει στην ανάρτηση του Μαυροβούνιο, με τον Γάλλο να γράφει χαρακτηριστικά:

«Όχι, αδέρφε»