Εδώ και αρκετές ημέρες -και ειδικότερα από την έλευση του Chauncey Billups ως νέου προπονητή στην ομάδα- ο Damian Lillard φαίνεται να μην είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος στους Blazers, με τα αμερικανικά sites ήδη να έχουν οργιάσει με τις φήμες αποχώρησής του από το Portland έπειτα από 9 ολόκληρα χρόνια.

Οι Los Angeles Lakers είναι το mediaκο φαβορί για την απόκτησή του αλλά όχι το πιο ρεαλιστικό δεδομένης της λειψανδρίας ποιοτικών ανταλλαγμάτων, ενώ το νέο όνομα που προέκυψε στο νοητό τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι οι Golden State Warriors, που επιθυμούν να χτίσουν μια νέα Big 3 ή Big 4 με τον ικανότατο αρχισκόρερ του ΝΒΑ.

Ωστόσο, παρά τις φήμες, ένα τέτοιο σενάριο φαντάζει μάλλον απίθανο μέχρι να πιέσει ο ίδιος ο Lillard για αποκλειστική ανταλλαγή στην ομάδα του San Francisco, που μέχρι πριν από δύο σεζόν αγωνιζόταν στο Oakland, τη γενέτειρα του Dame Dolla!

Έτσι, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τα 2 πιο πιθανά trades ανάμεσα στις δύο ομάδες που είναι πιο πιθανά να γίνουν αποδεκτά από τους Blazers.
Αξίζει όμως, να αναφερθεί πως κανένα δεν τους μετατρέπει σε φαβορί για τον Lillard σε σχέση με άλλους πιθανούς υποψηφίους…

 

1) Νεανικός κορμός και πληθώρα picks

 

Στο πρώτο σενάριο, οι Warriors είναι σκληρότεροι στις διαπραγματεύσεις και δεν προσφέρουν ούτε τον Klay Thompson ούτε τον Draymond Green στον οργανισμό του Oregon.
Έτσι, χαρίζουν τους Andrew Wiggins (31.5 εκ), James Wiseman (9.1 εκ) και Jordan Poole (2.1 εκ) αλλά και 3- 4 picks πρώτου γύρου (2 του 2021, 2026, 2028).

Τι κέρδος έχουν οι Blazers;

Άμεσο rebuilding ή καλύτερα αποχή από τον πρωτεύοντα πρωταθλητισμό, αφού αν το υπόλοιπο ρόστερ παραμείνει το ίδιο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει tanking.

Υπάρχει σωρεία picks για το μέλλον, ενώ το γεγονός πως τα μισά είναι σε βάθος χρόνου αυξάνουν τις πιθανότητες για μια υψηλή επιλογή στα Drafts, αφού με την ηλικία των παικτών των Warriors είναι πολύ πιθανό να έχουν υποστεί rebuilding μέχρι τότε, με τα όνειρα δαχτυλιδιού να έχουν στερέψει.

Με την προϋπόθεση πως δεν υπάρχουν στη συμφωνία οι Thompson και Green, ο Wiggins για οικονομικούς λόγους θα πρέπει αναγκαστικά να προστεθεί, όσο μέτρια και αν είναι η παρουσία του και η ανταλλακτική του αξία.
Ωστόσο, έχει μόλις 2 χρόνια ακόμα συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει πως το μέλλον των Blazers θα ελευθερωθεί σύντομα σε περίπτωση μιας αδιάφορης μεταξύ τους σχέσης.

 

2) Green, νιάτα και picks

 

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο πειθούς των Blazers είναι η ένταξη ενός εκ των Thompson ή Green στην ανταλλαγή, με το κατά καιρούς ενδιαφέρον του Portland για τον τελευταίο όσο και η κολλητή σχέση φιλίας του Stephen Curry με τον πρώτο να ορίζουν τον ικανότατο two way PF/ C ως τον τελικό “νικητή”.

Έτσι, οι Green (24 εκ), Wiseman (9.1 εκ), Eric Paschall (1.7 εκ) και Poole (2.1) + (τα ίδια ακριβώς picks) θα είναι οι παίκτες που οικονομικά θα ωθούσαν σε επιτυχία το εν λόγω trade, και θα χάριζαν στο Portland τόσο μια μεγαλύτερη πιθανότητα ελαφρύ contending με ένα νικητή όπως ο Draymond όσο και ένα πιο πρόσφορο μέλλον με τους υπόλοιπους αθλητές, με τη λογική πίσω από την επιλογή των Draft picks να παραμένει η ίδια.

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως κανένα από τα δύο σενάρια δε φαντάζει ως το ιδεατό για να προσελκύσει σε τέτοιο βαθμό το Portland ώστε να δωρίσει τον κορυφαίο παίκτη της σύγχρονης ιστορίας του, με προσπάθειες ομάδων όπως οι Timberwolves και οι Raptors να έχουν περισσότερες πιθανότητες ρεαλισμού.

Ωστόσο, αν και ο Damian Lillard δε φαίνεται να ταιριάζει αρκετά με τον Stephen Curry εξαιτίας της high scoring/ low playmaking τάσης τους, οι Warriors αξίζει να προσπαθήσουν να αποκτήσουν έναν από τους πιο φονικούς σκόρερ της γενιάς του και να χαρίσουν ένα Last Dance στην αρμάδα του 2015, που δε θα έχει αρκετές ευκαιρίες ακόμα.