Οι Golden State Warriors βρίσκονται στην ισοπαλία με τους Boston Celtics (2-2) και αυτό το χρωστούν κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό στον Steph Curry.

 

Ο «Chef Curry» κάνει ίσως τους καλύτερους τελικούς της καριέρας του μέχρι στιγμής, αφού στα 4 παιχνίδια με τους «Κέλτες» μετράει κατά μέσο όρο 34.3 πόντους (49.1% απ’ το τρίποντο!), 6.3 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 37 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο και είναι ηλίου φαεινότερον ότι έχει πάρει στις «πλάτες» του την ομάδα του Σαν Φρανσίσκο και την «οδηγεί» προς τη «γη της επαγγελίας», το πρωτάθλημα του ΝΒΑ!

Όλο αυτό φυσικά τον έχει φέρει ξανά στην κορυφή του Finals MVP Ladder, με τους Jaylen Brown, Jayson Tatum, Klay Thompson και Andrew Wiggins ν’ ακολουθούν κατά σειρά. Το βραβείο του FMVP είναι το μόνο που λείπει απ’ τη συλλογή του κορυφαίου σουτέρ όλων των εποχών και φέτος, όπως όλα δείχνουν, αν οι Warriors κατακτήσουν το πρωτάθλημα, θα πάει στα δικά του χέρια. Εκεί όπου -άδικα για πολλούς- δεν πήγε το 2015 (το πήρε ο Andre Iguodala), αλλά ούτε και τις χρονιές 2017 και 2018, όπου αμφότερες κατέληξε στον Kevin Durant.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μέχρι στιγμής εμφανίσεις του στους τελικούς του ΝΒΑ έχουν κάνει το μπασκετικό κοινό να παραμιλά. Εκτός απ’ το απλό φίλαθλο κοινό, φυσικά, και δη τους οπαδούς των «Πολεμιστών», υπάρχουν και άνθρωποι πιο… «σημαντικοί» στο χώρο του μπάσκετ που μιλούν με εγκωμιαστικά λόγια για τον Steph στα social media. Όπως σωστά καταλάβατε, ο λόγος είναι για τους παίκτες που έχουν «φάει» με το κουτάλι τα παρκέ του ΝΒΑ, που έχουν «χορτάσει» από επιτεύγματα και κατακτήσεις, αλλά και από παίκτες που ξεκινούν τα βήματα τους στο «μαγικό κόσμο» και έχουν αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές τον «άσσο» των Warriors. Μεταξύ άλλων, οι Lebron James, Joel Embiid, CJ McCollum, Tyrese Haliburton, αλλά και οι πρώην μπασκετμπολίστες Matt Barnes, Jamal Crawford, «έπλεξαν το εγκώμιο» του Steph Curry στα social media τους, εμφανίζοντας γι’ ακόμα μια φορά το μεγαλείο του κορυφαίου σουτέρ του πλανήτη.

Το μόνο που μένει πια να δούμε είναι το μέχρι πού θα φτάσει τις εμφανίσεις του φέτος ο -μαγικός- Steph Curry, που είναι αποφασισμένος -όσο κανένας άλλος- για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση του Finals MVP!