Golden State Warriors και Boston Celtics διασταυρώσουν τα ξίφη τους τα ξημερώματα της Δευτέρας (03:00) στον 2ο τελικό του ΝΒΑ.

Οι «Κέλτες» πέρασαν από το “Chase Center” με 120-108 και με ανατροπή, όντας εξαιρετικοί στην 4η περίοδο, όπου «πυροβολούσαν» από την γραμμή του τρίποντου και είχαν ως κορυφαίο τον Al Horford, που ήταν ασύλληπτος στο 1ο παιχνίδι του σε τελικούς, μετά από 15 σεζόν στη Λίγκα και 141 αναμετρήσεις σε επίπεδο playoffs.

Από την άλλη, ο Curry συνέχισε σε υψηλό τέμπο και δείχνει πανέτοιμος για την σειρά, αλλά στο game 1 δεν είχε συμπαραστάτες, αν εξαιρέσουμε τον Wiggins, που σημείωσε 20 πόντους και έδωσε ουκ ολίγες μάχες κάτω από την ρακέτα.

Σήμερα το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό. Από τη μία, η ομάδα του Udoka έχει κάνει τη ζημιά και πήρε νίκη στην έδρα του αντιπάλου στο 8ο φετινό break της στα playoffs. Από την άλλη, η αντίστοιχη του Steve Kerr έχει το know how, για να γυρίσει τον διακόπτη και «καίγεται» για το 1-1, αφού δεν θέλει καν να σκέφτεται 2η διαδοχική νίκη των «Κελτών» στο San Francisco. Το πράγμα μετά θα γίνει δύσκολο, ίσως και ακατόρθωτο, όσο εμπειρία και να έχουν οι «πολεμιστές» (που δεδομένα την διαθέτουν).

«Κλειδί» λοιπόν είναι το «πρέπει» των γηπεδούχων για την ισοφάριση. Αν ο Curry παίξει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και έχει συμπαράσταση από Thompson, Poole, Wiggins, Green και σία, οι «πολεμιστές» θα φτάσουν εύκολα ή δύσκολα στο 1-1.

Στον αντίποδα, μετράει σίγουρα η άγνοια κινδύνου, μετά το 1-0, ενώ ο Tatum δεν ήταν καλός επιθετικά στο game 1 και ίσως αντιδράσει. Δύσκολα θα φτάσει σε top εμφάνιση ο Horford και μένει να δούμε τι θα πράξουν οι Brown και Smart, αλλά και ο X-Factor των Celtics, White, που ήταν καθοριστικός στο 1ο ματς.

Για τους γηπεδούχους επιστρέφει ο Payton Jr., ενώ αμφίβολος τίθεται για τους φιλοξενούμενους ο Williams.

Το πρόγραμμα των φετινών τελικών:

Warriors- Celtics  108-120

Warriors- Celtics  (6/6- 03:00)

Celtics- Warriors  (9/6- 04:00)

Celtics- Warriors  (11/6- 04:00)

Warriors- Celtics (14/6- 04:00)  εφόσον χρειαστεί

Celtics- Warriors  (17/6- 04:00) εφόσον χρειαστεί

Warriors- Celtics  (20/6- 03:00) εφόσον χρειαστεί

Tags:
NBA