Μετά από ένα καταπληκτικό Game 5, οι Golden State Warriors κατάφεραν να φτάσουν στην 4η νίκη τους κόντρα στους Denver Nuggets και να αρπάξουν ένα πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση των Playoffs της δυτικής περιφέρειας του ΝΒΑ.

Απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών δεν ήταν άλλος φυσικά από τον ασταμάτητο Stephen Curry, ο οποίος με 30 πόντους αλλά και 20 στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πάρει από το χέρι την ομάδα του και να την οδηγήσει στην πρώτη της ημιτελική παρουσία έπειτα από 3 χρόνια. 

Μάλιστα, ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ και κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών ήταν και εξαιρετικά clutch στο φινάλε, αφού -εκτός των 11 πόντων που πέτυχε στην 4η περίοδο της σημερινής μονομαχίας- πέτυχε και ένα καθοριστικό lay up με μερικά δευτερόλεπτα στο ρολόι, με τον γνωστό πλέον πανηγυρισμό του να στέλνει για… ύπνο τους Nuggets! 

 


 

 

Ωστόσο, η πιο σπουδαία στιγμή της μονομαχίας αυτής αλλά και ενδεχομένως όλης της σειράς δεν ήταν άλλη από την ένδειξη σεβασμού των Draymond Green και Curry στο πρόσωπο του Nikola Jokic, ο οποίος διένυσε εξαιρετική χρονιά σε κανονική διάρκεια και postseason.
Μόνο σήμερα μάλιστα, άγγιξε ένα εκπληκτικό τριπλ νταμπλ με 30 πόντους, 19 ριμπάουντ και 8 ασίστ, όντας φυσικά ο κορυφαίος παίκτης της λειψής από τραυματισμούς ομάδας του… 

 


 

 

 

Από μεριάς του μάλιστα, ο Green έβγαλε το καπέλο στον Σέρβο σούπερ σταρ και στη συνέντευξη τύπου, όπου ανέφερε εν ολίγοις πως “τον βοηθάει να γίνεται συνεχώς καλύτερος”.