Πριν από μερικές ώρες, ο κόσμος του ΝΒΑ σοκαρίστηκε για ακόμα μια φορά κατά τη φετινή οφσίζον μετά και τα σκάνδαλα των Ime Udoka και Robert Sarver, με τους Draymond Green και Jordan Poole να πιάνονται στα χέρια στη χθεσινή (5/10) προπόνηση των Golden State Warriors -με τα περισσότερα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για την επίθεση του πρώτου στο νεαρό σκόρερ.
Όσο καταδικαστέα και αν είναι η βία στις περισσότερες των μορφών της κοινωνικά και ανθρωπιστικά βέβαια, είναι ευρύτερα αποδεκτό το γεγονός πως ο Green έχει τους δικούς του -όχι πάντοτε καλλωπισμένους ή αποδεκτούς από τη μάζα- τρόπους για να πετύχει άμεσα και ριζικά αυτό που θέλει.

Όπως ήταν επόμενο μετά και την εξαιρετική του σεζόν στο πλευρό της Big 3 του Golden State (Stephen Curry, Klay Thompson, Green), κατά την οποία μάλιστα έφτασε μέχρι και το τέλος του δρόμου κατακτώντας το πρωτάθλημα μετά και τους τελικούς με τους Boston Celtics, ο Poole απέκτησε έναν άλλον αέρα, με τη ψυχολογία στις ικανότητές του αλλά και το πολύ μεγάλο συμβόλαιο που θεωρητικά τον περιμένει σε λίγους μήνες να μετατρέπουν ένα τρανό prospect σε μια αρκετά εγωκεντρική φιγούρα. Έτσι, καταλήγουμε σε δύο πιθανές εκδοχές για το χθεσινό συμβάν -οι οποίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί αλλά έχουν βάση σύμφωνα με τα όσα παρατηρούνται αυτές τις ημέρες.

1. Όπως είχε παρατηρηθεί και στη σχέση του με τον Kevin Durant κατά το διάστημα που οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στην Καλιφόρνια, ο Green προσπαθεί πολλάκις με επιθετικό τρόπο -είτε γίνεται λόγος για φωνές, είτε για βρισιές, είτε για χτυπήματα- να επαναφέρει τα… καλάμια στη θέση τους και τον περίγυρό του μακριά από αυτά.

Είναι και γνωρίζει πως είναι ο φύσει ηγέτης της δυναστείας των Warriors όλα αυτά τα χρόνια και παλεύει να διατηρήσει τις ισορροπίες ζωηρές δίπλα του προκειμένου να συνεχίσει να διεκδικεί πρωταθλήματα γκρεμίζοντας κάθε παράσιτο που ανιχνεύει -με το χθεσινό περιστατικό να κινείται φυσικά στα ίδια πρότυπα.

2. Ο Poole λογικά θα αξιώσει στην καλύτερη περίπτωση ένα συμβόλαιο κόντρα στα 20 εκ. δολ. ετησίως το φετινό καλοκαίρι -συγκυρία που θα εκτινάξει το salary cap του Golden State στα 180 εκ. δολ., ένα ποσό που ξεπερνάει δηλαδή τα επιτρεπτά όρια κατά 50 εκ. δολ. περίπου. Και όλα αυτά τα νούμερα ενώ μιλάμε για ένα φιλικό συμβόλαιο για τους «Πολεμιστές».

Μ’ αυτήν τη λεπτομέρεια κατά νου, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως μέχρι και το καλοκαίρι του 2024, οι Warriors θα κληθούν να ανανεώσουν τα συμβόλαια των Thompson, Moses Moody, Jonathan Kuminga, Poole, James Wiseman και Andrew Wiggins. Το 40% του ρόστερ του Steve Kerr δηλαδή.
Ανάμεσα σε αυτούς φυσικά είναι και ο Green, τον οποίο το Front Office του συλλόγου δεν έχει ακόμα καλέσει καν για συζητήσεις επέκτασης.

Δεν θα ήταν τόσο απίθανο λοιπόν για έναν τόσο θερμόαιμο τύπο όπως ο Draymond να θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του έναντι σε έναν άμεσο ανταγωνιστή του για ένα μεστό συμβόλαιο γνωρίζοντας πως οι Warriors δεν είναι σε θέση να ανανεώσουν κάθε έναν από όσους αναφέρθηκαν…