O Andrew Wiggins διανύει μία εξαιρετική σεζόν, μετρώντας 17.3 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ, όντας, μάλιστα, ένας από τους καλύτερους on-the-ball αμυντικούς στη λίγκα. Αυτή η χρονιά τού έδωσε και την ευκαιρία να βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του στο All-Star game του ΝΒΑ.

 

Ο 27χρονος απόφοιτος του Kansas παραχώρησε συνέντευξη στην COSMOTE TV, στην οποία αναφέρθηκε τόσο για τον πατέρα του, Mitchell Wiggins, που αγωνίστηκε στη χώρα μας με τις φανέλες των Μίλωνα, Πανιωνίου και Σπόρτινγκ (2 φορές), όσο και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

 

Για τον πατέρα του -αλλά και τη μητέρα του στη συνέχεια- είπε: «Eίναι υπέροχος πατέρας. Αγαπά το μπάσκετ κι είναι λάτρης του αθλήματος. Παρακολουθεί κάθε μέρα αγώνες, ανεξάρτητα ποιες ομάδες παίζουν. Στο ΝΒΑ βρέθηκε για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ αγωνίστηκε και στην Ευρώπη. Έχω ακούσει αρκετές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον πατέρα μου. Ο κόσμος με πλησιάζει και μου εξιστορεί μερικές απ’ αυτές. Απ’ ότι έχω ακούσει ήταν εξαιρετικός στην Ευρώπη. Μου έχει πει ότι αγάπησε την Ελλάδα. Ήμουν ενός έτους τότε και δεν θυμάμαι πολλά. Η μητέρα μου ήταν μια πολύ καλή αθλήτρια. Είχε συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς αγώνες, όπου κέρδισε δυο ασημένια μετάλλια και κατέχει το ρεκόρ στο Φλόριντα Στέιτ. Έχοντας αυτούς τους δυο για γονείς, νιώθω ευλογημένος».

 

Σχετικά με τον πρωταθλητή με τους Milwaukee Bucks και MVP των τελικών, Γιάννη Αντετοκούνμπο, μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια, αναφέροντας πώς: «ο Γιάννης σίγουρα είναι από τους πιο δύσκολους αντιπάλους. Είχε αναδειχθεί ΜVP για κάποιους λόγους. Ο Γιάννης είναι ένας ξεχωριστός παίκτης με σπάνιο ταλέντο. Είναι μοναδικός και κυριαρχικός στο παιχνίδι του».