Ο πρώην σταρ του ΝΒΑ Dominique Wilkins που πέρασε και από τα μέρη μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, πήγε το χρόνο “πίσω” και μας ταξίδεψε στις 16 Απριλίου του 1987, όταν είχε δει ως αντίπαλο τον Michael Jordan να σημειώνει 61 πόντους. Ο ίδιος μίλησε στον δημοσιογράφο του “Athletic” Joe Barton για εκείνη την ξεχωριστή βραδιά με μια τρομερή “πικάντικη” ιστορία.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο Wilkins:

“Ήταν το κάτι άλλο, πραγματικά φίλε. Θυμάμαι να μπαίνει στα αποδυτήριά μας στο Σικάγο τον Απρίλιο του 1987, να περνάει μπροστά μου και να αναρωτιέμαι τι στο διάολο θέλει στο δικό μας μέρος. Ξαναπέρασε μπροστά μου, πέρασε μπροστά από τον Κέβιν Γουίλις, πήγε στον Ράντι Γουίτμαν και τον χτύπησε στο πόδι. “Δέσε καλά τα κορδόνια σου, η νύχτα θα είναι μεγάλη” του είπε και έφυγε! Έβαλε 60 εκείνο το βράδυ”.

Οι Hawks όμως με καταλυτικό παράγοντά τους τον Dominique Wilkins, που σημείωσε 34 πόντους κατάφεραν να επικρατήσουν με 117-114. Ωστόσο, είδαν και τον Michael Jordan να σκοράρει 61 πόντους! Εκτός από τους πόντους, ο “θρύλος” των Bulls και του ΝΒΑ γενικότερα μάζεψε και 10 ριμπάουντ, έκανε ένα μπλοκ και σημείωσε άλλα 4 κλεψίματα. Έχοντας 22/35 δίποντα και 17/21 ελεύθερες βολές, ο Jordan ήταν για άλλο ένα βράδυ ασταμάτητος.

Δείτε το εν λόγω βίντεο του αγώνα αυτού: