Ο Lou Williams έχει αφήσει την σφραγίδα του στο ΝΒΑ, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να παρουσιάζει κάποια κάμψη. Την σεζόν 2017-18 μετακόμισε στους Clippers και βρήκε εκεί την Ιθάκη του. Η καριέρα του «αναστήθηκε».

Την πρώτη του χρονιά στην ομάδα του Λος Αντζελες έκανε ρεκόρ καριέρας σε μ.ο. πόντων στην κανονική περίοδο, καθώς είχε 22,6 πόντους σε 79 ματς. Ρεκόρ καριέρας σε μέσο όρο πόντων έκανε πέρσι και στα πλέι οφ, όπου είχε 21,7 πόντους σε 6 ματς.

Φέτος έδειξε και πάλι την κλάση του με τους Clippers και είχε πριν την διακοπή 18,7 πόντους, 5,7 ασίστ, 3,1 ριμπάουντ σε 60 ματς.

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει φτάσει αισίως στα 34, αλλά οι δυο μεγάλες σεζόν που έχει κάνει με τους Clippers, έχουν κάνει πολλές ομάδες να τον… έχουν στο μάτι.

Ο Williams όμως, έκοψε την φόρα στους «μνηστήρες» του σε συνέντευξη του στο «Sports Illustrated». Ο 34χρονος παίκτης ξεκαθάρισε σε όσους τον «καλοβλέπουν» ότι δεν πρόκειται να φύγει από τους Clippers, καθώς εκεί η καριέρα του πήρε πάλι την ανηφόρα και η ομάδα του Λος Αντζελες θα είναι ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του.

Αναλυτικά ο Lou Williams είπε:  «Ποτέ μην τα παρατάς. Αυτή είναι η ιστορία μου με τους Κλίπερς. Ήμουν σε ένα σημείο της καριέρας μου, που σκεφτόμουν ότι ήμουν τελειωμένος. Ο κόουτς Doc Rivers και οι υπόλοιποι με αναζωογόνησαν ξανά και μου έδωσαν την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμουν, για να προχωρήσω μπροστά στην καριέρα μου. Και έζησα τα καλύτερά μου χρόνια με τους Clippers. Ακούστε, όλες οι ομάδες εκεί έξω, δεν παίζω για κανέναν άλλον μετά από αυτό. Αυτή είναι η τελευταία μου στάση. Ταυτίζομαι με αυτό το γκρουπ παικτών, ταυτίζομαι με το σύλλογο. Δεν βλέπω να το βρίσκω αυτό αλλού».