Για περίπου 40 αγωνιστικά λεπτά κόντρα στους Philadelphia 76ers, οι Washington Wizards έμεναν ζωντανοί στο παιχνίδι χάρις μερικά τεράστια από άποψη τόσο δυσκολίας όσο και σημασίας σουτ των Kyle Kuzma και Raul Neto, με τους πρώτους όμως να μοιάζουν να έχουν περισσότερες πιθανότητες νίκης, όντας λογικοί και πρόθυμοι να διαβάσουν ό,τι τους έδινε η άμυνα.

Στο φινάλε όμως, του αγώνα, οι “Μάγοι” ξύπνησαν και χτύπησαν τους γηπεδούχους εκεί που πονούσαν.
Στο PnR του Joel Embiid.

Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουν αυτό δεν ήταν άλλος από τον Montrelz Harrell, έναν τύπο που εκτελεί με 10-16 σουτ συνολικά από το 2018 μέχρι και πέρυσι κόντρα στον Καμερουνέζο (63% ευστοχία)!

Στα τελευταία λεπτά, οι Wizards έπαιζαν μόνο PnR με τον πρώην center των ομάδων του LA, χτυπώντας τα αργά πόδια του JoJo ξανά και ξανά, με τον Harrell -που δίνει την εντύπωση πως δεν υπολογίζεται με την κατακόρυφη πτώση στις κατοχές του- να σκοράρει 8 πόντους με 4-4 σουτ και να χαρίζει την πρώτη νίκη στη DC μετά από ένα αρνητικό σερί 6 ηττών!

Είναι πιθανό μέχρι και την trade deadline να αποχωρήσει από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, με την αξία του τα τελευταία να μειώνεται όλο και περισσότερο στο χρηματιστήριο του ΝΒΑ.
Δε μπορώ να καταλάβω όμως, ποια contending ομάδα δεν θα ήθελε έναν τύπο που μπορεί να κάνει κάτι που ελάχιστοι παίκτες αυτή τη στιγμή μπορούν να προφέρουν άμεσα.

Άμεσο σκορ από τον πάγκο.

 

 

 

Ένας από τους λόγους που οι Wizards δεν έχουν πρόβλημα να αποχωριστούν τον Harrell είναι το δίδυμο των Daniel Gafford και Thomas Bryant στο 5, δύο εξελιξίμων νεαρών παικτών χωρίς κοινές αδυναμίες, αφού συνδυάζουν επίθεση και άμυνα.

Χθες, ο τελευταίος απουσίαζε ξανά.
Ωστόσο, ο πρώην παίκτης των Chicago Bulls ήταν παρόντας και ήταν μάλιστα εξαιρετικός στο αμυντικό γίγνεσθαι κόντρα στον Embiid, τον ίσως πιο ασταμάτητο παίκτη της λίγκας.

Οι 76ers και ο JoJo λοιπόν, επιχείρησαν 22 ολόκληρα σουτ απέναντί του, με τα 20 εξ αυτών να είναι δίποντα, σκοράροντας τα 10 εξ αυτών (46% ευστοχία).
Ο νεαρός “ψηλός” έδωσε τις δικές του μάχες στο ζωγραφιστό κόντρα στο εξ Αφρικής θηρίο και ασχέτως αν δεν τα κατάφερε στατιστικά (7-9 σουτ οι Sixers απέναντί του στο paint) κατάφερε κάτι που δε μπορούν καν να φανταστούν οι περισσότεροι.

Να δημιουργεί προβλήματα στον Embiid!