Εδώ και κάποιες ημέρες, ο Spencer Dinwiddie, ένας από τους καλύτερους επιθετικά free agent της αγοράς, έχει υπογράψει με τους Washington Wizards αντί 54 εκ. δολ. για 3 χρόνια -ένα ποσό που θα του επιφέρει 18 εκ. δολ. ετησίως.

Ωστόσο, δεν είναι όλο το συμβόλαιο εγγυημένο, με τους πρωτευουσιάνους να έχουν θέσει έναν όρο στον Αμερικανό shot creator για να ξεκλειδώσει 1 εκ. ανά σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, μια από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ, φαίνεται πως έχει θέσει ως bonus την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον πρώην παίκτη των Brooklyn Nets -που έχασε όλη την περσινή χρονιά εξαιτίας ενός τραυματισμού- να χρειάζεται 3 πρωταθλήματα σε 3 χρόνια για να φτάσει το πλήρες ποσό που συμφωνήθηκε.

Βέβαια, ακόμα και αν δεν τα καταφέρει, το συνολικό χρηματικό σύνολο θα είναι και πάλι υψηλό, με τον απόφοιτο του Colorado να αγγίζει σε κάθε περίπτωση σίγουρα τα 51 εκ. δολ.

Εν γένει, βρίσκεται στο ΝΒΑ από το 2014 και μετράει 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 320 ματς κανονικής διάρκειας, αλλά αξίζει να αναφερθεί πως σε 5 χρονιές στο Brooklyn αρίθμησε 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 τελικές πάσες ανά 28 αγωνιστικά λεπτά.

Όσον αφορά την απόφαση των Wizards, αξίζει να αναφερθεί πως είναι μια ιδιαίτερη παράξενη κίνηση, αφού η ομάδα της DC έχει κατορθώσει αν περάσει από τον πρώτο γύρο των Playoffs μόλις 1 φορά τα τελευταία 5 χρόνια…