Οι Wizards είχαν ξεκινήσει αρκετά καλά την περασμένη σεζόν, ωστόσο δεν κατάφεραν στο τέλος να μπουν έστω στα Play-In. Γι’ αυτόν το λόγο, έχουν βάλει ως στόχο να «διαγράψουν» τα κακώς κείμενα της περσινής σεζόν, κοιτώντας αρκετά στο μεταγραφικό παζάρι, ολοκληρώνοντας ένα αρκετά καλό trade.

 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Adrian Wojnarowski, το trade ανάμεσα σε Wizards και Nuggets έχει ολοκληρωθεί, με τους «Μάγους» ν’ αποκτούν τους Will Barton και Monte Morris, δίνοντας στην ομάδα του Nikola Jokic τους Kentavius Caldwell-Pope και Ish Smith.


Ο «KCP» ήταν ένας απ’ τους σημαντικότερους παίκτες της περσινής σεζόν για τους πρωτευουσιάνους, ολοκληρώνοντας με 13.2 πόντους, 3.4 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 1.1 κλέψιμο κατά μέσο όρο. O Ish Smith ήρθε το Φλεβάρη στο Ουάσινγκτον και αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια με τους Wizards, μετρώντας 8.6 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα. Απ’ την άλλη, οι Will Barton και Monte Morris έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην όλη πορεία των Nuggets μέχρι τον πρώτο γύρο των play-offs (αποκλείστηκαν απ’ τους μετέπειτα πρωταθλητές Warriors), με τον πρώτο να έχει 14.8 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ κατά μέσο όρο και τον δεύτερο να αριθμεί 12.6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ ανά αγώνα.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το salary cap παίζει σημαντικό ρόλο για τη μεταγραφή, αφού Barton-Morris τη νέα σεζόν θα λάβουν λίγο παραπάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια αθροιστικά, ενώ Pope-Smith θα πάρουν περίπου 18 εκατομμύρια, με τα συμβόλαιά τους να μην είναι εντελώς εγγυημένα.