«Θέλω να τους ‘σκοτώσω‘» είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Joe Lacob, ιδιοκτήτης των Golden State Warriors σε ερώτηση για το πως βλέπει τη σειρά της ομάδας του κόντρα στους Boston Celtics για τους μεγάλους Τελικούς του ΝΒΑ.

Και αν αναρωτιέστε γιατί του έγινε αυτή η συγκεκριμένη ερώτηση, η απάντηση ίσως να σας ξαφνιάσει, αφού ο 66χρονος ιδιοκτήτης της επιχειρηματικής εταιρείας Kleiner Perkins ήταν επί σειρά ετών μέλος της διοικητής ηγεσίας των Κελτών!

Συγκεκριμένα, από το 2006 μέχρι και το 2010 ο Lacob είχε αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο του οικονομικού τους καθεστώτος, με τον ίδιο μάλιστα να αναπτύσσει μια σχέση με τους μεγαλοϊδιοκτήτες της Βοστόνης, την οικογένεια Grousbeck -και κυρίως τον πρόεδρό της, Wyc Grousbeck.
Μαζί, οδήγησαν την αρμάδα της Μασαχουσέτης στο πρώτο της πρωτάθλημα μάλιστα έπειτα από 22 χρόνια, όταν σχηματίζοντας την σούπερ τριάδα των Paul Pierce, Kevin Garnett και Ray Allen λύγισαν τους Los Angeles Lakers στους Τελικούς του ΝΒΑ -κάτι που σίγουρα δεν επιθυμεί να επαναληφθεί ξανά και φέτος.

Δύο χρονιά μετά το έπος του 2008, ο Lacob απέσυρε τις μετοχές του από τους Celtics και βρήκε το κενό στην αγορά σε μια ομάδα που τότε αξίζει «μόλις» 400 εκ. δολ., με τον ίδιο να μην το πολυσκέφτεται και να αγοράζει τους Golden State Warriors το 2010 με κάθε επισημότητα.
12 χρόνια μετά, μετράει 3 πρωταθλήματα ΝΒΑ, 6 Τελικούς αλλά και αμέτρητες νίκες, ρεκόρ και χαμόγελα σε κάθε μήκος και πλάτος της Καλιφόρνια!

Το πιο σημαντική για την επιχειρηματική του κίνηση;
Ο οργανισμός των 400 εκ. δολ. το 2010 αξίζει πλέον κάτι περισσότερα από 6 δισ. δολ. -όπερ σημαίνει πως σε περίπτωση μεταπώλησής της θα 15πλασιάσει το ποσό που είχε δώσει τότε!

Αναφορικά με τους Τελικούς, αυτό είναι σίγουρα υπόθεση των παικτών και εν γένει των πρωταγωνιστών του παρκέ, αλλά μια νίκη και ένα δαχτυλίδι κόντρα στο πρώην αφεντικό του και παντοτινό του φίλο θα είναι μια γεμάτη ίντριγκα συγκυρία για τον ισχυρό άνδρα των «Πολεμιστών»…