Τον Michael Jordan δεν τον έζησε στο ΝΒΑ. Όταν ο Trae Young ήταν ακόμα μωρό (γεννήθηκε το 1998)  ο «Air» έκανε στους αιθέρες του ΝΒΑ τις τελευταίες πτήσεις του (έκανε το τελευταίο come back το 2001 έως το 2003 που… προσγειώθηκε οριστικά).

Κι όταν ο Young μεγάλωσε και μπήκε στον μαγικό κόσμο του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη (2018) ο Jordan είχε ήδη 15 χρόνια… σύνταξης. Έτσι ο MJ δεν πρόλαβε να μαγέψει τον Young. Αντίθετα τον Lebropn James τον έζησε και τον ζει ο παίκτης της Atlanta. Σε όλα αυτά που προείπαμε ίσως να κρύβεται το γεγονός ότι ο Young θεωρεί τον «βασιλιά» GOAT και όχι τον Jordan.

O παίκτης των Hawks επέλεξε το δικό του ΤΟΡ 5 με τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ. Στο Νο 1 και στην θέση του GOAT έβαλε τον Lebron James και άφησε τον Michael Jordan στο Νο 2.

Στο Νο 3 έβαλε τον αδικοχαμένο μύθο των Lakers Kobe Bryant, Στο Νο 4 έβαλε τον Kevin Durant και στο Νο 5 έβαλε τον παλαίμαχο Καναδό γκαρντ, Steve Nash.

Η επιλογή του Nash δεν είναι έκπληξη, πάντως, καθώς ο Young έχει πει ότι ο Καναδός ήταν ένα από τα απόλυτα είδωλά του.

Η έκπληξη με το ΤΟΡ 5 του Trae Young ήταν πως ο παίκτης της Atlanta δεν είχε μέσα στην κορυφαία για εκείνον 5άδα του ΝΒΑ, δυο παίκτες που θεωρούνται «ιερά τοτέμ» του αμερικανικού πρωταθλήματος.

Ο λόγος για τους μυθικούς  Kareem Abdul-Jabbar και Earvin “Magic” Johnson.

 

ΤΟ ΤΟΡ 5 ΤΟΥ TRAE YOUNG