Πριν από λίγες ώρες, ο Zach Auguste υλοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στη φετινή Summer League του Las Vegas με τη φανέλα των Boston Celtics, σταματώντας στους 18 πόντους (καλύτερη επίδοση στον αγώνα), τα 6 ριμπάουντ (3η καλύτερη επίδοση των Celtics) -τα 4 εξ αυτών επιθετικά (2η καλύτερη επίδοση στον αγώνα), 2 ασίστ και 2 κλεψίματα (καλύτερη επίδοση στον αγώνα) σε 15 μόλις λεπτά συμμετοχής!

 

 

 

Έτσι, ο Έλληνας forward/ center κατάφερε να πετύχει σημαντική σειρά από ρεκόρ, τα οποία σας παρουσιάζει το basketblog.gr.

Συγκεκριμένα, οι 18 πόντοι που πέτυχε είναι η 12η καλύτερη επίδοση στην καριέρα του αλλά και η 16η αν δεν ληφθεί υπόψη το ερασιτεχνικό επίπεδο του NCAA.
Η κορυφαία εν γένει παραμένει μέχρι και σήμερα η ραψωδία 31 πόντων που πέτυχε για λογαριασμό της Muratbey Usak Sportif εναντίον της Buyukcekmece τον Απρίλιο του 2017, ενώ εν Ελλάδι οι 22 που είχε σημειώσει κόντρα στην Κύμη τον Μάρτιο του 2018, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να κερδίσει εύκολα με 87-64.

 

 

 

Επιπρόσθετα, αναφορικά με τα συνολικά επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε κόντρα στη Philadelphia (4), αυτή είναι η 6η καλύτερη στην επαγγελματική του πορεία, και η 7η αν προσμετρηθεί και το κολεγιακό μπάσκετ.
Τα 13 που είχε μαζέψει στην αναμέτρηση της Muratbey Usak Sportif με την Pinar Karsiyaka είναι με χαρακτηριστική άνεση η κορυφαία του συγκομιδή, ενώ αναφορικά με το πέρασμά του από τη χώρα μας, τα 6 που σύλλεξε φέτος στη νίκη του “τριφυλλιού” επί του Άρη με 93-75 στη Θεσσαλονίκη αποτελούν το εγχώριο ρεκόρ του.

 

 

 

Επιπλέον, με τις 2 τελικές πάσες -εν δυνάμει 3 αν ο Aaron Nesmith δεν έχανε ένα ορθάνοιχτο lay up κάτω από τη μπασκέτα στην τρίτη περίοδο- άγγιξε την 4η καλύτερη χροιά σε αυτόν τον τομέα, απέχοντας τρεις από το career high των 5, που είχε μοιράσει το 2019 σε ένα παιχνίδι της Galatasaray με την Afyon.
Ταυτόχρονα, το ελληνικό του κρεσέντο σταμάτησε στις 3, σε ένα ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2017-18.

 

 

 

Εν συνεχεία, όσον αφορά τα κλεψίματα, με τα 2 που αρίθμησε χθες έπιασε την 3η καλύτερη επίδοσή του, απέχοντας πάντως αισθητά από τα 4 που είχε πετύχει με τη φανέλα της Galata κόντρα στην Gaziantep, ενώ όσον αφορά τα εύστοχα τρίποντα, έκανε career high με τα 2 σε ισάριθμες προσπάθειες.

Aξίζει δε να αναφερθεί, το γεγονός πως στην καριέρα του είχε ευστοχήσει μόλις δύο φορές σε μακρινό σουτ (1 και 1), ενώ κόντρα στους 76ers πέτυχε 2 σε ένα μόλις παιχνίδι!