Δεν έφταναν όλες οι σπουδαίες εξελίξεις που έχουν ήδη «ταρακουνήσει» το «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ, στη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού, μιας και φαίνεται πως θα βιώσουμε μία σπουδαία επιστροφή. Αυτή δεν είναι άλλη από την επάνοδο του Ρέι Άλεν στα παρκέ, με τον κορυφαίο σουτέρ της ιστορίας του μεγαλύτερου πρωταθλήματος, να έχει ξεκινήσει τις κινήσεις του, ώστε να βρει ομάδα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

«Η απόφασή μου έχει γίνει για ό,τι κριθεί απαραίτητο. Είπα ότι ενδιαφερόμουν να ξαναπαίξω σε σύλλογο, γιατί υπήρχε λόγος που δε δήλωσα ποτέ την απόσυρσή μου. Παρακολουθούσα όσες ομάδες και περίμενα να δω, σε περίπτωση που είχα ακόμη μια ευκαιρία, σε ποια ομάδα θα μπορούσα να χωρέσω», δήλωσε πρόσφατα ο κάτοχος δύο δαχτυλιδιών και βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με δύο ομάδες, όπου έχει γράψει τη δική του ιστορία. Ο λόγος γίνεται για τους Μπόστον Σέλτικς και τους Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι τον έχουν προσεγγίσει για να επιστρέψει στις τάξεις τους.

Ο Άλεν, άλλωστε, είχε αναδειχθεί από τα «Ελάφια», όπου είχε δημιουργηθεί το τρομερό Big-3 με τους Σαμ Κασέλ και Γκλεν Ρόμπινσον, χωρίς να κερδίσει πάντως κάποιο τίτλο. Θα τον κέρδιζε, όμως, το 2008, όταν η νέα του «συμμαχία» με τους Πολ Πιρς και Κέβιν Γκαρνέτ, θα κέρδιζε τους «αιωνίους» αντιπάλους, Λος Άντζελες Λέικερς, με την εκδίκηση των «Λιμναίων» να έρχεται ύστερα από δύο χρόνια. Προς το παρόν, οι δύο αυτές ομάδες έχουν το προβάδισμα και είτε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα έχει την τύχη να μάθει αρκετά μυστικά δίπλα σε ένα μύθο του μπάσκετ, είτε ο Μπραντ Στίβενς θα προσθέσει στο δυναμικό του, την ηγετική προσωπικότητα που αναζητούν οι Σέλτικς, έστω κι αν ο Άλεν έχει μπει στα 41 του χρόνια. 

Δεν είναι, ωστόσο, οι μοναδικοί υποψήφιοι, καθώς έχουν ως κοινό τους αντίπαλο… τον Σπάικ Λι. Όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο Ρέι Άλεν, ο διάσημος σκηνοθέτης επικοινωνεί μαζί του, προκειμένου να τον πείσει να μετακομίσει στην Νέα Υόρκη, για λογαριασμό των Νικς. «Ο Σπάικ Λι προσπαθεί να με προσλάβει στους Νικς. Επικοινωνούμε με μηνύματα για το θέμα αυτό», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κλήθηκε λίγο αργότερα να απαντήσει στο λογικό ερώτημα, για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά.

«Έκανα πρόσφατα προπόνηση με έναν φίλο μου στην Νέα Υόρκη. Σούταρα και απλώς έκανα τη ρουτίνα μου, όπως πάντα. Η αλήθεια είναι ότι άσθμαινα λίγο, αλλά μπορούσα να βγάλω το πρόγραμμα και δεν ένιωθα, ότι υπήρξε χρονική απώλεια σε αυτό που έκανα. Για μένα, το θέμα δεν είναι αν μπορώ να προσφέρω κάτι παραπάνω, αλλά πώς νιώθω μετά από αυτό. Και η πραγματικότητα είναι, ότι νιώθω τέλεια», δήλωσε ο Άλεν.

Από το πουθενά, λοιπόν, ο πρώτος σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία του ΝΒΑ, δημιούργησε ένα νέο σήριαλ…