Ο LeBron James και η “παρέα” του μετά την ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι, έδειξαν από την αρχή στο Game 6 των Τελικών του ΝΒΑ, πως δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη ήττα και το ποιος είναι το “αφεντικό” μέσα στο παρκέ.

Έτσι λοιπόν, δίνοντας ένα “σόου” μακράς διάρκειας, οι Los Angeles Lakers μετά από 10 χρόνια αποχής, στέφθηκαν για 17η φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές του “μαγικού” κόσμου του ΝΒΑ, κερδίζοντας τους Miami Heat με 106-93.

Οι Heat έδειξαν σημάδια κούρασης και παρά το γεγονός πως αν και τραυματίας, ο Goran Dragic επέστρεψε στο παρκέ για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα του να ισοφαρίσει τη σειρά στους Τελικούς, οι “Λιμνάνθρωποι” δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα.

Έτσι λοιπόν, με συνοπτικές διαδικασίες και παίζοντας τρομερό μπάσκετ τόσο στον τομέα της επίθεσης, αλλά όσο και στην άμυνα, όπου ήταν εκπληκτικοί, έφτασαν να ανοίξουν αρκετά τη διαφορά και να φτάσουν στον τίτλο εν τέλει.

Αυτός ο τίτλος για τους Lakers, αλλά και για τον LeBron James σημαίνει πολλά. Όπως άλλωστε και για την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Αντετοκούνμπο, έγινε ο πρώτος Έλληνας που  κατακτά τον τίτλο του ΝΒΑ.

Ωστόσο, για τον οργανισμό των Lakers σημαίνει ακόμα περισσότερα. Είναι ο πρώτος τους τίτλος από τότε που αρχικά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, και εν συνεχεία έφυγε από τη ζωή ο Kobe Bryant. Ο τίτλος όπως γίνεται αντιληπτό από όλους αφιερώθηκε στον αείμνηστο “Black Mamba”.

Για τον φίλο και άλλοτε αντίπαλό του “King” James ήταν το 4ο δαχτυλίδι της καριέρας του (1 λιγότερο από τον Kobe Bryant) και φυσικά για εκείνον σημαίνει πολλά να το κατακτήσει με την ομάδα των Los Angeles Lakers.

Τέλος, όσον αφορά τους σκόρερς του αγώνα, για τους νικητές ο “Βασιλιάς” LeBron James τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε ένα τρομερό “triple double” και μια “βασιλική” εμφάνιση. Επάξια δίπλα του στάθηκε ο Anthony Davis, που σημείωσε άλλο ένα “double double” με 19 πόντους και 15 ριμπάουντ. Εξαιρετικός ήταν και ο Rajon Rondo, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Διψήφιο αριθμό πόντων είχε και ο Kentavious Caldwell-Pope (17 πόντοι), αλλά και ο Danny Green (11 πόντοι).

Από την άλλη πλευρά, στους μαχητικούς Heat, ξεχώρισε με την χθεσινή του εμφάνιση ο Bam Adebayo, ο οποίος “σταμάτησε” στους 25 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα και 10 ριμπάουντ. Για την ομάδα του coach Erik Spoelstra ακολούθησε και ο Jimmy Butler με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ, όπως και ο Jae Crowder, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι προσθέτοντας 12 πόντους για την ομάδα του.

Miami Heat – Los Angeles Lakers 93-106