Όπως έχουμε τονίσει ήδη από το καλοκαίρι, οι φετινοί Minnesota Timberwolves θα δώσουν μέχρι τέλους τη δική τους μάχη για την πολυπόθητη είσοδο στα Playoffs, αφού το ρόστερ που έχουν χτίσει διαθέτει ηχηρά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση για να κοντράρει πολλές από τις ομάδες του ίδιου στόχου.

Χθες (19/1), πέρασαν από την έδρα των New York Knicks -όπου κερδίζουν παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια (5 νίκες στα τελευταία 7 ματς)- σε ένα ματς με μεγάλη αγωνία μέχρι και τα ύστατα δευτερόλεπτα που απέδειξε πολλά για τον οργανισμό της Minneapolis.

 

 

Μπορεί οι περισσότεροι να κρατάνε τα τρία συνεχόμενα τρίποντα του Kemba Walker προς το φινάλε της συνάντησης, σουτ τα οποία χάρισαν ένα ισχυρό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους σε εκείνο το σημείο, αλλά το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι “Λύκοι” απάντησαν κάθε μία φορά!

Κύριος πρωταγωνιστής τους φυσικά ο φανερά υποτιμημένος όσο και εξαιρετικός χθες -κέρδισε πολλά από τα λεπτά του D’Angelo RussellJaylen Nowell, που με 3 σερί δύσκολα καλάθια (σε 4 προσπάθειες) έβρισε πάντοτε τον τρόπο να χαρίζει ελπίδες στον οργανισμό του coach Fynch.

Οι Jarred Vanderbilt και Jaden McDaniels δεν είναι σίγουρα οι κορυφαίοι ατομικά αμυντικοί του κόσμου, αλλά διαθέτουν τα κορμιά, την ωριμότητα και τη θέληση να μη λυγίζουν μπροστά στη θέα μερικών εκ των καλύτερων αθλητών του ΝΒΑ όπως ο Julius Randle.

Σαφώς και ο απόφοιτος του Kentucky δεν είναι ο σούπερ σταρ με τις πιο λογικές επιλογές στα σουτ του και να μην αξιοποιεί σε τόσο μεγάλο βαθμό το βάθος του σωματότυπού του, αλλά το γεγονός πως δύο 20χρονοι (22 και 21 ετών αντίστοιχα) τον έχουν κρατήσει σε δύο παιχνίδια και περίπου 80 κατοχές στα 6-21 σουτ εντός πεδιάς (29% ευστοχία) και 1-5 από την περίμετρο (20% ευστοχία) είναι πέρα για πέρα αξιομνημόνευτο!

Χθες, οι Timberwolves δέχθηκαν μόλις 104 πόντους ανά 100 κατοχές με αυτούς στο παρκέ, με το big ball του coach Thibodeau με Randle και Robinson ή Gibson να ταιριάζει ιδανικά στην περίπτωσή τους.

ΥΓ:

Ρεκόρ Timberwolves χωρίς Beverley: 6-7 (46% επιτυχία)
Ρεκόρ Timberwolves με Beverley: 16-15 (52% επιτυχία)