Η σεζόν ολοκληρώθηκε με πρωταθλητές τους Καβαλίερς, οι αποθεώθηκαν στην παρέλαση στο Κλίβελαντ και άκουσαν καλά νέα (παραμονής) από τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Το ενδιαφέρον, πλέον, επικεντρώνεται για το επόμενο 48ωρο στο ντραφτ του ΝΒΑ και από την 1η Ιουλίου στην free-agency, με το πρώτο θέμα να χάνει το σασπένς του για την 1η επιλογή. Σύμφωνα με τα μεγάλα δίκτυα των Η.Π.Α., ο πρωτοετής γκαρντ-φόργουορντ του πανεπιστημίου Λουιζιάνα Στέιτ, Μπεν Σίμονς, εντυπωσίασε τους Σίξερς σε προπόνηση και δείπνο και η ομάδα της Φιλαδέλφειας, που κέρδισε το Νο1 στην πρόσφατη λοταρία, τον έχει ενημερώσει ότι θα τον επιλέξει τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/6), στο «Barclays Center» του Μπρούκλιν! Ο Σίμονς φέρεται να ήθελε να παίξει για τους αγαπημένους του Λέικερς, όμως αναμένεται να φορέσει τη φανέλα των Σίξερς και σε εμφάνισή του στο «Tonight Show» αποκάλυψε πως «ο ΛεΜπρον μου έχει δώσει πολλές συμβουλές». Άλλωστε, πολλοί συγκρίνουν ήδη το πολυσύνθετο παιχνιδι του 19χρονου Αυστραλού με τον σταρ των Καβαλίερς

Η διαφαινόμενη επιλογή του Σίμονς στο Νο1 αφήνει τους Λέικερς, που έχουν το Νο2, με μία λύση λιγότερη. Σύμφωνα με το ESPN, η διοίκηση της ομάδας του Λ.Α πέρασε 3 ώρες συζητώντας με τον νέο κόουτς, Λουκ Ουόλτον -ο οποίος παρουσιάστηκε επισήμως λίγο νωρίτερα- και αποφάσισαν ότι θα διαλέξουν τον πρωτοετή φόργουορντ του Ντιούκ, Μπράντον Ίνγκραμ. Μάλιστα, οι «Λιμναίοι» δεν προτίθενται τελικά να ανταλλάξουν την επιλογή τους για έναν σταρ (πάντα στη λίστα τους ο Τζίμι Μπάτλερ του Σικάγο) ή θα παραχωρήσουν τον ρούκι Ντι’Άντζελο Ράσελ για μία άλλη προσθήκη. Ο Ουόλτον θεωρεί πως ο Ίνγκραμ μπορεί να γίνει μελλοντικός All-Star και εκτιμά ότι σουτάρει καλά και μπορεί να μαρκάρει πολλές θέσεις. Οι Λέικερς τέσταραν και τον σούπερ-σκόρερ του Οκλαχόμα, Μπάντι Χιλντ και τον Κρις Νταν του Πρόβιντενς, αλλά δείχνουν να έχουν καταλήξει στον μαθητή του κόουτς Σιζέφσκι.

Στο «Στέιπλς Σέντερ», βεβαίως, ο Λουκ Ουόλτον έχει μπόλικη δουλειά και από την 1η Ιουλίου θα υπάρχει κινητοποίηση για ενίσχυση. Ο δημοσιογράφος Μαρκ Στάιν αποκάλυψε την Τετάρτη πως οι Λέικερς έχουν στο στόχαστρό τους και τον σέντερ της Ατλάντα, Αλ Χόρφορντ, η περίπτωση του οποίου απασχολεί και τους Ορλάντο Μάτζικ και Ντιτρόιτ Πίστονς. Για την θέση του βασικού ψηλού, οι Λέικερς έχουν στη λίστα τους και τον Χασάν Ουάιτσαϊντ των Χιτ, ενώ η πρόσληψη Ουόλτον τους έχει ως φερόμενους «μνηστήρες» για τους Χάρισον Μπαρνς και Φέστους Εζέλι των Ουόριορς. Η ομάδα του Λ.Α. θα επιχειρήσει να μιλήσει και με τον Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News έχει προτεραιότητα το Γκόλντεν Στέιτ, αν δεν παραμείνει στην Οκλαχόμα Σίτι! Στο μεταξύ, πληροφορίες ανέφεραν ότι η Ιντιάνα έχει συμφωνήσει να αποκτήσει από την Ατλάντα τον Τζεφ Τιγκ σε τριπλή ανταλλαγή, στέλνοντας τον Τζορτζ Χιλ στην Γιούτα. Οι Χοκς θα λάβουν το Νο12 του ντραφτ από τους Τζαζ.