Μία μέρα ξεκούρασης ήταν υπέρ-αρκετή για τις ομάδες του NCAA, οι οποίες χθες το βράδυ επέστρεψαν στη δράση. Στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι του χθεσινού προγράμματος, το New Mexico άλωσε την έδρα του Cincinnati με 55-54 εκμεταλλευόμενο στο έπακρο την αστοχία των γηπεδούχων. Οι “Lobos” κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τα ατού του Cincinnati και με το δίδυμο των Κένταλ Ουίλιαμς (16π.) – Άλεξ Κερκ (15π.-7ριμπ.) να ηγείται στο σκοράρισμα πανηγύρισε μία σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση.

Σπουδαίας σημασίας νίκη πήρε και το Florida Atlantic επί του Troy με 61-54, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, όπου κυριάρχησε ο Γκρεγκ Γκραντ (26π.-8ριμπ.). Οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ελέγχοντας πλήρως τους αιθέρες (46ριμπ. έναντι 33ριμπ.) δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη.

Πολύ πιο εύκολο έργο είχε το BYU. Οι “Cougars” διέσυραν εντός έδρας το Northern Arizona με 84-54 φτάνοντας τις εννέα νίκες (σε δεκατρείς αγώνες) στο φετινό πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Μπράντον Ντέιβις, ο οποίος σημείωσε 27π. και κατέβασε 10ριμπ..