Με τον Ντεσμίν Ουέλς (25π.-6ριμπ.) να κάνει πράγματα και θαύματα, το Maryland πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη απέναντι στο George Mason με 69-62 παραμένοντας στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Οι “Terrapins” είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και “πατώντας το γκάζι” στα τελευταία λεπτά του αγώνα κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους και να σημειώσουν την έκτη νίκη τους (σε εφτά παιχνίδια).

Σαφώς πιο εύκολο έργο είχε το Wiskonsin, το οποίο επιβλήθηκε άνετα εντός έδρας του California με 81-56 έχοντας για πρώτο σκόρερ των Μπεν Μπραστ (22π.). Οι γηπεδούχοι έθεσαν τις βάσεις της άνετης επικράτησης από το πρώτο ημίχρονο (37-24) και στην επανάληψη έκαναν συντήρηση δυνάμεων.

Εντός έδρας νίκη και για το George Washington απέναντι στο Manhattan με 67-55. Οι πρωτευουσιάνοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και με το δίδυμο των Αϊζάια Άρμγουντ (23π.) και Λασάν Κρόμαχ (18π.) να κάνει τα πάντα στο παρκέ έφτασαν στη νίκη. Από πλευράς των νικητών, ο Πάρις Μαραγκός δεν είχε χρόνο συμμετοχής.