Η χθεσινοβραδινή νίκη του Syracuse επί του Rutgers (78-53) δεν είναι σαν όλες τις άλλες για τον Τζιμ Μπόεχαϊμ. Κι αυτό γιατί ο εμβληματικός προπονητής των “Orange” έφτασε τις 903 (!) νίκες στο NCAA “σκαρφαλώνοντας” στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα όντας, πλέον, πίσω μόνο από τον Μάικ Σιζέφσκι του Duke. Ο 68χρονος προπονητής βρίσκεται στο τεχνικό τιμ του Syracuse από το… 1969, ενώ το 1976 προβιβάστηκε σε πρώτος προπονητής, θέση την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα με μεγάλη, ομολογουμένως, επιτυχία.

Και πώς να γίνει διαφορετικά, άλλωστε, όταν μετρά ποσοστό νικών που “αγγίζει” το 75% (74.8% για την ακρίβεια) έχοντας μετατρέψει το Syracuse σε ένα από τα μεγαλύτερα μπασκετικά προγράμματα του NCAA.

Μπορεί να είναι απαιτητικός, φωνακλάς και να μην δέχεται τίποτα λιγότερο από την τελειότητα, αλλά όλα αυτά τα στοιχεία ήταν που τον ανήγαγαν σε έναν προπονητή – δάσκαλο για χιλιάδες μπασκετμπολίστες, που αγωνίστηκαν υπό την καθοδήγησή του, με τον Καρμέλο Άντονι να είναι το πιο “φρέσκο” αστέρι που εξελίχθηκε στα χέρια του.

“Είμαι περήφανος που έκανα κάτι τέτοιο. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα”, δήλωσε αρχικά ο Τζιμ Μπόεχαϊμ μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης με το Rutgers για να συνεχίσει λέγοντας: “Για μένα το μπάσκετ δεν έχει να κάνει με αριθμούς, πραγματικά. Δεν έχει σχέση με το πόσους πόντους θα σκοράρεις ή πόσες ασίστ θα βγάλεις. Έχει σχέση με όλους τους ανθρώπους που γνωρίζεις στην πορεία. Ήταν μία απίστευτη εμπειρία“.

Το όνομα “Τζιμ Μπόεχαϊμ” είναι συνώνυμο της σκληρής δουλειάς, της επιτυχίας, αλλά και… του πείσματος, αφού ο πολυνίκης προπονητής του Syracuse χρειάστηκε κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών να δώσει έναν αγώνα μεγαλύτερο απ όσους είχε συνηθίσει. Αυτόν κόντρα στον καρκίνο, τον οποίο, όμως, κέρδισε, όπως συνηθίζει.

Και αυτή είναι σίγουρα μία νίκη που υπερκαλύπτει όσες έχει πετύχει στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής των “Orange”