Με τον καλύτερο τρόπο ρέφαρε το Ohio State την συντριβή από το Wisconsin (71-49) καθώς διέσυρε εντός έδρας το Minnesota με 71-45 επιστρέφοντας στον δρόμο των επιτυχιών. Οι “Buckeyes” ανέκαμψαν, έτσι, άμεσα από την “σφαλιάρα” που δέχθηκαν πριν μερικές ημέρες και με τον Ντεσόν Τόμας (19π.) να παρουσιάζει και πάλι μέρος των δυνατοτήτων του, δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Επίδειξη δύναμης έκανε, από την πλευρά του, το Syracuse απέναντι στο Providence. Η ομάδα του Τζιμ Μπόεχαϊμ πήρε τη νίκη με 84-59 έχοντας ως πρώτους σκόρερ τους Σι Τζέι Φέαρ (20π.-10ριμπ.) και Τζέιμς Σάουθερλαντ (20π.-6ριμπ.).

Τη νίκη με 68-67 επί του Oklahoma State πανηγύρισε το Kansas, έστω κι αν χρειάστηκε… δύο παρατάσεις. Οι “Jayhawks” πήραν την εκτός έδρας νίκη χάρη στο εύστοχο σουτ δύο πόντων του Ναντίρ Θαρπ (4π. με 2/11 σουτ) 20.8” πριν το τέλος. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν το σκορ, αλλά το σουτ του Μαρκέλ Μπράουν (20π.) δεν βρήκε στόχο.

Εξίσου συγκλονιστική ήταν και η αναμέτρηση του Murray State με το Morehead State, με το πρώτο να επικρατεί στη δεύτερη παράταση με 106-100. Οι νικητές στηρίχθηκαν εν πολλοίς στην επιθετική έξαρση του Αϊζάια Κάνααν (35π.), αλλά και στην βοήθεια που του παρείχαν οι Εντ Ντάνιελ (18π.-9ριμπ.) και Μπράντον Γκάρετ (16π.-6ριμπ.).