Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έχει ξεκινήσει η νέα χρονιά για τους Texas Longhorns, οι οποίοι γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους από το Iowa State με 82-62. Οι “Longhorns” δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων, παρά το γεγονός πως είδαν τον Ιωάννη Παπαπέτρου να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις καθώς ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13π.-7ριμπ.-3ασ..

Την πρώτη του ήττα στη σεζόν γνώρισε το Duke. Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι “λύγισε” στην έδρα του North Carolina State με 84-76, χωρίς, όμως, να πέσει από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ρίτσαρντ Χάουελ που πέτυχε νταμπλ νταμπλ (16π.-18ριμπ.), ενώ από τους “Blue Devils” ξεχώρισε ο Σεθ Κάρι (22π.-5ριμπ.).

Τέλος, σε ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι της χθεσινής βραδιάς, το Indiana επιβλήθηκε του Minnessota με 88-81, σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, όπου κυριάρχησαν οι επιθέσεις των δύο ομάδων. Οι “Hoosiers” στηρίχθηκαν στον επιθετικό τους πλουραλισμό, εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους που τα περίμεναν όλα από τον Αντρέ Χόλινς (25π.).