Του Γιώργου Αδαμόπουλου
09/03/2012 (18:04)

Η αποβολή του Βαρέζ Ουόρντ από το πανεπιστήμιο Όμπερν, πριν από μερικές μέρες, ήταν απλώς ο “καπνός”. Διότι φαίνεται πως η “φωτιά” ενδέχεται να είναι η φερόμενη εμπλοκή του σε στήσιμο αγώνων για τον καθορισμό των πόντων! Το FBI, μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει για τον παίκτη, θεωρώντας πως ενδεχομένως να ενεπλάκη σε παραβάσεις σε δύο τουλάχιστον αγώνες…

Σύμφωνα με τις πρώτες αποκαλύψεις, ο Ουόρντ συμμετείχε σε συνεννόηση για να τελειώσουν οι ήττες της ομάδας του από Αλαμπάμα (7/20 και Άρκανσο (25/1) με συγκεκριμένη διαφορά πόντων. Ενώ ο νεαρός έχει ήδη κληθεί για κατάθεση και έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία.

Το NCAA ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως “λαμβάνουμε κάθε παρόμοιο με την δέουσα σοβαρότητα και σε περίπτωση που οι φήμες ευσταθούν και υπάρχουν ποινικά αδικήματα, θα συνεργαστούμε με τις αρχές για κάθε συνέπεια”. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετώπισε προσωρινά και ο Κρις Ντένσον, επίσης γκαρντ, ο οποίος είχε αποβληθεί αλλά επέτρεψε στο Όμπερν και το ESPN μετέδωσε πως εκείνος απαλλάχθηκε από αυτές.

Το ίδιο το πανεπιστήμιο εξέδωσε δική του ανακοίνωσε τονίζοντας ότι “από την πρώτη μέρα των φημών, το Όμπερν ενημέρωσε τον οργανισμό του πρωταθλήματος και την περιφέρεια SEC“, εξηγώντας ωστόσο πως “λόγω της φύσης της υπόθεσης, η διοίκηση του κολεγίου δεν μπορεί να κάνει κανένα σχόλιο”…

Ενώ ο κόουτς, Τόνι Μπάρμπι, επανέλαβε ότι η αποβολή τόσο του Ουόρντ όσο και του Ντένσον ήταν τιμωρία για πειθαρχικά παραπτώματα και δεν γνωρίζει κάτι για το ζήτημα.