Μία “σφαλιάρα” που ενδέχεται να το αφυπνίσει εν όψει March Madness δέχθηκε χθες το βράδυ το Indiana. Οι “Hoosiers” ηττήθηκαν εντός έδρας από το Ohio State με 67-58 με αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικό έδαφος στη μάχη της κορυφής του bracket. Οι “Buckeyes” εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των γηπεδούχων και έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Ντεσόν Τόμας (18π.-8ριιμπ.) και Άαρον Κραφτ έφτασαν στην τελική επικράτηση που τους δίνει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της τελικής φάσης του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Αντίθετα, πολύ εύκολο έργο είχε το Duke, το οποίο επικράτησε του Virginia Tech με 85-57 και παρέμεινε σε υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και με τον Σεθ Κάρι (20π.) να ηγείται στο σκοράρισμα, πρόσθεσε ακόμα μια νίκη στο ενεργητικό της.

Τέλος, το Memphis άλωσε την έδρα του UTEP (56-54) και παρέμεινε… εντός March Madness προς το παρόν. Οι “Tigers” λίγο έλειψε να χάσουν ένα δικό τους παιχνίδι, αλλά το σουτ τριών πόντων που επιχείρησε ο Ζακ Στρίτερ λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος δεν βρήκε στόχο. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κρις Κρόφορντ, ο οποίος σημείωσε 15π..