Το όνειρο πολλών καλαθοσφαιριστών εν έτει 2018, αλλά και παλιότερα φυσικά, ήταν το μεγάλο ταξίδι για την πλευρά του Ατλαντικού. Τα τελευταία χρόνια και μετά τη ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος για το μπάσκετ και την ανάδειξη του… American dream από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όλο και περισσότερα ταλέντα ψάχνουν τη λύση των ΗΠΑ και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παικτών που βρέθηκαν σε αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Ντίνος Μήτογλου, ο Γιώργος Παπαγιάννης κοκ.

Το όνειρο του τώρα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει και ο Γιάννης Πατσέας, με το νεαρό αθλητή να ετοιμάζει… βαλίτσες για τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του basketblog.gr ο Αγρινιώτης πρώην αθλητής της ΑΕΚ έχει έρθει σε συμφωνία με το πανεπιστήμιο North Carolina, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια, αν όχι το καλύτερο της Αμερικής, στο οποίο μάλιστα έχει θητεύσει και ο μεγάλος Μάικλ Τζόρνταν. Ο Πατσέας θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα ενσωματωθεί στο North Carolina, με το πανεπιστήμιο να εκτιμά τα στατιστικά που είχε την περασμένη σεζόν, όντας στο Top-100 του Top Rank Showcase ενώ και η ομάδα του, Hillcrest Prep στο Phoenix της Αριζόνα ήταν πρώτη στα National Rankings με τον ίδιο να μετρά 17 πόντους, 6 ασίστ και 2 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ήδη το πανεπιστήμιο έχει στείλει το απαντητικό mail, με το οποίο ενημερώνει τον Πατσέα ότι τον έχει αποδεχτεί και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να βρεθεί στις ΗΠΑ προκειμένου να ενσωματωθεί αρχικά στο Πανεπιστήμιο και εν συνεχεία στην ομάδα.

Η παρουσία του Πατσέα την περασμένη σεζόν μόνο τυχαία δεν ήταν μιας και σε επίπεδο prep school βρέθηκε ανάμεσα σε παίκτες που ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα στο πρωτάθλημα του NBA. Ο Πατσέας ήταν συμπαίκτης με τους Κάιρι Γουόκερ, Τζος Γκριν, ΝτεΜάρκους Τζέικομπς, αλλά και τον Τζερόν Άρτεστ, γιο του διάσημου παίκτη, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν ο Έλληνας αθλητής και έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο.

 

Τις επόμενες εβδομάδες ο Πατσέας αναμένεται να βρεθεί στο North Carolina, εκεί όπου θα κυνηγήσει το όνειρο του με στόχο την ατομική του βελτίωση και όχι μόνο.