Όταν λέγεσαι UCLA, η κορυφή αποτελεί αυτοσκοπό. Όταν, όμως, έρχονται βαριές ήττες που σημαίνουν τον αποκλεισμό από τη March Madness, τότε… υπάρχει πρόβλημα. Κάτι που κατάλαβε και ο Ben Howland. Ο έμπειρος προπονητής απολύθηκε από τους “Bruins” λίγες ώρες μετά την “σφαλιάρα” από το Minessota (83-63) στη φάση των “64” της March Madness.

Η ευρεία σε έκταση ήττα, αλλά και η κακή εικόνα που έδειξε το ιστορικό κολέγιο σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής των ανθρώπων του UCLA, οι οποίοι αποφάσισαν να δράσουν άμεσα και να λύσουν τη συνεργασία τους με τον έμπειρο τεχνικό.

Απ’ ότι φαίνεται, όμως, η αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία των “Bruins” ήταν… προαποφασισμένη αφού, όπως τόνισαν άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, ο Ben Howland ήξερε εδώ και αρκετό καιρό ότι στη φετινή March Madness θα καθόταν για τελευταία φορά στον πάγκο της ομάδας.

Είμαι πραγματικά περήφανος για τα παιδιά και τους είμαι υπόχρεος για την εκπληκτική σεζόν που κάναμε μαζί“, δήλωσε ο ίδιος λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στο Minessota μην κάνοντας κάποια νύξη στο θέμα της συνεργασίας του με το UCLA και θέλοντας να αποφύγει τις όποιες δικαιολογίες υπήρχαν λόγω της απουσίας του Jordan Adams (σ.σ.: τραυματίας) από το τουρνουά.

Όπως και να χει, πάντως, οι “Bruins” καλούνται από εδώ και στο εξής να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα αφού ο Ben Howland αποτελούσε τον καθοδηγητή τους την τελευταία δεκαετία, με τις τρεις συνεχόμενες συμμετοχές στο Final Four της March Madness από το 2006 έως το 2008 να αποτελούν τις κορυφαίες στιγμές του κοινού τους ταξιδιού.

Η επίσημη ανακοίνωση του “διαζυγίου” αναμένεται να βγει εντός των επόμενων ημερών (ή ακόμα και ωρών)…