Η εξαιρετική δουλειά που κάνει την τελευταία διετία στο Miami (FL) ο Jim Larranaga δεν πέρασε απαρατήρητη. Δεν είναι εύκολο, άλλωστε, να μετατρέψεις ένα άσημο κολέγιο σε ισχυρή δύναμη του NCAA. Ο 63χρονος προπονητής κατάφερε, όμως, να οδηγήσει τους “Hurricanes” σε συνεχόμενες υπερβάσεις, με αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν, την οποία ολοκλήρωσαν με ρεκόρ 29-7.

Ο αποκλεισμός στη “Sweet 16” της March Madness μπορεί να… απογοήτευσε τον ίδιο και τους παίκτες του (υπήρχαν βάσιμες ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου), αλλά αυτό δεν απέτρεψε τα μέλη της Atlanta Tipoff Club να του απονείμουν το βραβείο “Naismith Coach of the Year”.

Ο έμπειρος τεχνικός φανερά συγκινημένος από την ανάδειξή του σε προπονητή της χρονιάς δήλωσε κατά τη διάρκεια της απονομής: “Είναι συγκινητικό και πραγματική τιμή να κερδίζω αυτό το βραβείο. Εκτιμώ αφάνταστα την αναγνώριση από το Atlanta Tipoff Club, τα μέλη του και την ακαδημία που με ψήφισε γιατί υπάρχουν πολλοί άλλοι εξαιρετικοί προπονητές. Πρόκειται για ένα ομαδικό βραβείο γιατί αντιπροσωπεύει τη σκληρή δουλειά που κάναμε όλοι μαζί, παίκτες και τεχνικό επιτελείο, καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς”.

Τη φετινή χρονιά, το Miami (FL) κατάφερε να επιστρέψει στη March Madness μετά από πενταετές διάλειμμα και υπό τις οδηγίες του Jim Larranaga να φτάσει μέχρι τη “Sweet 16” αποκλείοντας κατά σειρά Pacific και Illinois, πριν “σκοντάψει” πάνω στο Marquette.