Η παρουσία “σκληρών” και αυταρχικών προπονητών στο NCAA είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένη. Κάτι τέτοιο επιβάλλεται, άλλωστε, από τη στιγμή που οι τεχνικοί των κολεγιακών ομάδων καλούνται να διαμορφώσουν την αθλητική (και επαγγελματική) ταυτότητα των παικτών τους και να τους μεταδώσουν ό,τι χρειάζεται προκειμένου να έχουν τα εφόδια για να πετύχουν στην καριέρα τους.

Υπάρχουν και περιπτώσεις, όμως, άκρως υπερβολικές και… αντιαθλητικές. Μία εξ αυτών είναι ο προπονητής του Rutgers, Mike Rice. Ο 43χρονος τεχνικός χαρακτηρίζεται από την ατίθαση συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των αγώνων και των προπονήσεων, αλλά και από το γεγονός πως δεν έχει… μέτρο στις αντιδράσεις του.

Γι αυτό το λόγο, άλλωστε, τιμωρήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με αποκλεισμό από τρεις αγώνες των “Scarlet Knights” και χρηματικό πρόστιμο 50χιλ. δολαρίων που του επεβλήθη από το ίδιο το κολέγιο. Ο ίδιος, όμως, δεν έδειξε να… πτοείται από τον θόρυβο που προκλήθηκε και την τιμωρία του, με αποτέλεσμα να… συνεχίσει το έργο του. Ήτοι να βρίζει και να χτυπά (!) τους παίκτες του κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

Οι άνθρωποι του Rutgers θέλοντας να βάλουν οριστικό τέλος στην κακομεταχείριση των παικτών της ομάδας από τον Mike Rice βιντεοσκόπησαν ουκ ολίγες προπονήσεις και έχοντας στα χέρια τους τα πειστήρια του… εγκλήματος φρόντισαν να βάλουν τέλος στην συνεργασία τους. Οι εικόνες από τις προπονήσεις, μάλιστα, προβλήθηκαν από την εκπομπή του ESPNOutside the lines” κάνοντας παγκοσμίως γνωστό το νεαρό προπονητή για τις… ιδιαιτερότητές του.

Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για μία… πρωτοφανή αιτία “διαζυγίου” ανάμεσα σε ένα κολέγιο και έναν προπονητή. Κάτι παρόμοιο συνέβη και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο προπονητής του Morehead State, Sean Woods, τα… έψαλλε για τα καλά στον γκαρντ της ομάδας του Devon Atkinson για το πέμπτο φάουλ στο οποίο υπέπεσε.

Παρά το γεγονός, όμως, πως η αντίδρασή του αμέσως μετά τον καταλογισμό του φάουλ παρέπεμπε σε… έντονο εκνευρισμό, ο Devon Atkinson φρόντισε μετά το τέλος του αγώνα διευκρίνισε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter πως ο προπονητής του ήθελε… να τον ηρεμήσει. Το ποια είναι η αλήθεια παραμένει άγνωστο, αν και ο Sean Woods τιμωρήθηκε από το NCAA με αποκλεισμό ενός αγώνα από τις υποχρεώσεις του Morehead State.