Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το 2013 το Texas, αφού ηττήθηκε εκτός έδρας από το Baylor με 86-79. Η ομάδα του Ιωάννη Παπαπέτρου δυσκόλεψε σημαντικά τους “Bears” οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση (68-68κ.α.), αλλά εκεί “μίλησε” η εμπειρία των γηπεδούχων, οι οποίοι με το δίδυμο των Κόρεϊ Τζέφερσον (25π.-10ριμπ.) – Πιέρ Τζάκσον (24π.) να δίνει τις λύσεις πήραν μία πολύ σημαντική νίκη. Από πλευράς των “Longhorns”, ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ είχε 4π. και 2ριμπ. σε 16λ. συμμετοχής.

Την αήττητη πορεία του συνέχισε το Arizona, το οποίο, έστω και δύσκολα, επιβλήθηκε του Utah με 60-57. Ο Σόλομον Χιλ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 19π., αλλά για ακόμα μια φορά ο Μαρκ Λάιονς (12π.) ήταν καταλυτικός ευστοχώντας σε δύο ελεύθερες βολές 7.7” πριν το τέλος του αγώνα.

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά ήταν, όπως αποδείχθηκε, η μονομαχία ανάμεσα στο Illinois και το Ohio State. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση των “Buckeyes” με 74-55 επιβάλλοντας τον ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Συνολικά τέσσερις παίκτες των γηπεδούχων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ για λογαριασμό του Ohio State ο Ντεσόν Τόμας μπορεί να σκόραρε 24π., αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του.

Τέλος, υγιεινό περίπατο έκανε το Duke κόντρα στο Wake Forest. Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι κέρδισε άνετα με 80-62 βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο