Μπορεί να «χωρέσει» στα πρωτοσέλιδα με μία εξαιρετική κίνηση να παίξει μπάσκετμπολ με πιτσιρίκια και αστυφύλακες σε δρόμο της Φλόριντα! Ωστόσο, ο Σακίλ Ο’Νιλ συνήθως το έκανε είτε με τα εντυπωσιακά κατορθώματά του στο παρκέ είτε με τις τις δηλώσεις του. Το βράδυ της Τρίτης (26/1), ο «Σακ» θύμισε τα κατορθώματά του στο NCAA μαζί με μία δήλωση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και του κόσμου, την οποία όμως λίγο αργότερα «απέσυρε», κάνοντας λόγο «για αστείο, επειδή βαρέθηκα». Ο παλαίμαχος σταρ των Μάτζικ, Λέικερς, Χιτ, Σανς, Καβς, Σέλτικς, έδωσε το παρών σε ετήσια εκδήλωση του πανεπιστημίου του, Λουιζιάνα Στέιτ, σε εγκαταστάσεις των Λέιικερς στο Λ.Α. και όταν ρωτήθηκε για τα χρόνια του στο κολεγιακό μπάσκετμπολ και το LSU, απάντησε: «Πληρώθηκα πολύ καλά εκεί!».

Ο Σακίλ, που το 1994 είχε υποδυθεί στην ταινία «Blue Chips» (με συμπρωταγωνιστή τον Νικ Νόλτε και τον τότε συμπαίκτη του στο Ορλάντο, «Πένι» Χάρνταγουεϊ), έναν σταρ των γυμνασίων που έλαβε παράνομα δώρα για να αποφασίσει την κολεγιακή ομάδα του, αναφέρθηκε και στον γιο του, Σαρίφ, στον οποίο έκανε πρόσφατα δώρο 16ων γενεθλίων δύο πανάκριβα αυτοκίνητα! Ο μπαμπάς Ο’Νιλ, ένας εκ των κορυφαίων σέντερ όλων των εποχών, του οποίου ο γιος θεωρείται μεγάλο ταλέντο, τόνισε επίσης ότι «είπα στον μικρό ότι θα πληρωθεί καλά στο LSU και με τον κόσμο που γνωρίζω, μπορεί να ”βγάλει” δύο σπίτια και δύο αυτοκίνητα!». Μονάχα που και τα δώρα σε ερασιτέχνες παίκτες, όπως θεωρούνται ακόμη οι νεαροί των high-schools ή των πανεπιστημίων, απαγορεύονται από τους κανονισμούς του NCAA, όπως και η ευθεία απαίτηση γονιού να τον πείσει να εγγραφεί στο δικό του κολέγιο…

Ο Σακίλ, πάντως, προφανώς κατάλαβε λίγο μετά τη σημασία (και την… παρατυπία) της τοποθέτησής του και θέλησε να ανασκευάσει συμπληρώνοντας πως «παιδιά, με ξέρετε ότι είμαι η ψυχή του πάρτι! Για αυτό και θέλησα να σας ανεβάσω το κέφι με μερικά αστεία, γιατί η εκδήλωση έγινε λίγο βαρετή… Και έτσι, σε κάθε ερώτηση που μου έκαναν, ήθελα να δίνω μία χιουμοριστική απάντηση. Αν θυμηθείτε προ ολίγου, όταν με ρώτησαν ”πώς πέρασες στο Λουιζιάνα Στέιτ;”, αποκρίθηκα ”με πλήρωσαν πολύ καλά” και το κοινό από κάτω τρελάθηκε!. Ήταν απλώς ένα αστείο». Ο Ο’Νιλ, μάλιστα, εξήγησε πως «κάποιος με… 82 μόνο follοwers στο twitter, αποφάσισε να αναρτήσει τη δήλωσή του για να τραβήξει την προσοχή. Όπως όλοι ξέρετε, το LSU είναι ένα εξαιρετικό και τίμιο πανεπιστήμιο. Και όλοι όσοι με γνωρίζετε ξέρετε επίσης πως δεν πουλάω την ψυχή μου για τίποτα και για κανέναν. Με τον κόουτς Ντέιλ Μπράουν είχαμε μία καταπληκτική σχέση». Στο πανεπιστήμιο υπάρχει κι ένα άγαλμά του!